Kovačić
 REUTERS/Lee Smith / REUTERS
UTAKMICA ZA PAMĆENJE

ENGLEZI ODUŠEVLJENI MAESTRALNOM IZVEDBOM MATEA KOVAČIĆA U VELIKOM FINALU 'Imao je problema kada je došao, ali sada je pokazao da je narastao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2019. 17:51

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu Chelseaja i to u velikom finalu Europske lige protiv Arsenala. Bluesi su u Bakuu slavili s 4:1, a Vatreni je direktno sudjelovao kod tri pogotka i bio jedan od zapažanijih u momčadi trenera Sarrija.

Mateo je osvajanjem naslova u Europskoj ligi postao deveti hrvatski nogometaš koji je slavio u Kupu UEFA ili Europskoj ligi. Dosad su u najmasovnijem europskom kupu slavili Mladen Ramljak, Luka Peruzović, Mario Stanić, Ivica Olić, Ivica Križanac, Darijo Srna, Ivan Rakitić i Šime Vrsaljko.

Oduševio je Engleze Mateo svojom predstavom, pa je tako The Sun ustvrdio kako je Kova sve imao pod kontrolom.

Kovačić - 91% uspješnih dodavanja - Christensen je imao 92%, a Xhaka 93%

Kovačić - 3 driblinga, jedino Hazard (5) više

Kovačić - 7% posession, jedino Xhaka više (8,4%)

Uz to je Kova sudjelovao u akcijama kod prva tri gola Chelsea, što možete pogledati u videima.

- Imao je problema kada je došao u Chelsea. Nije imao jasnu poziciju na terenu, ali u finalu je pokazao da je narastao. Sve je imao pod kontrolom i u drugom dijelu je uspješno razbio svaki napad Arsenala.

- Na početku je imao nekoliko krivih dodavanja, ali kako je utakmica odmicala bio je sve bolji. Imao je nekoliko nevjerojatnih prodora, a a u obrani je bio robustan i tako omogućio Chelseaju da ima kontrolu u sredini terena - piše Express koji je Kovačića nagradio s ocjenom 8, dok mu je Mirror dao nešto manje (7) uz komentar:

- Bio je čist i uredan u posjedu lopte, ali nešto slabiji prema naprijed. Iamo je nekoliko strašnih proigravanja, ali u obrani nije bio na zavidnoj razini.

Linker
26. travanj 2024 19:37