CROPIX
UPOZNAVANJE S PROTIVNICIMA

ENGLEZI SE RASPISALI O PAŠTICADI, A ONDA SU POGLEDALI DERBI DINAMA I HAJDUKA I ZAKLJUČILI 'Sprema nam se vatreni doček, oni nisu nimalo bezazleni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2017. 16:22

U nedavnom predstavljanju Hajduka na službenoj stranici Evertona, osim najznačajnijih splitskih igrača poput Kranjčara ili Srne, pažnju je privukao dio o poznatoj splitskoj kuhinji. Dalmatinska pašicada te plodovi mora su detalji na koje moraju pripaziti Evertonovi navijači ako se misle dobro provesti. Najmanje od svega je bilo riječi o samim navijačima.

Međutim, to se promijenilo nakon maksimirskog derbija u nedjelju. Na društvenim mrežama osvanule su slike s tog derbija, a i nekih prošlih, uz zaključak da navijači Torcide neće biti toliko blagi prema svojim gostima.

Split, 040816.
Gradski stadion Poljud.
Nogometna utakmica 3. kola kvalifikacija za Europsku ligu izmedju Hajduka i Oleksandrije.
Na fotografiji: hajdukovi navijaci. 
Foto: Josko Ponos / CROPIX
Foto: Josko Ponos / CROPIX / CROPIX

- Sprema se vatreni doček za naše navijače, Everton sigurno neće imati laki zadatak s dalmatinskim ponosom - pišu Englezi.

Englezi su ovaj puta napravili malo bolju zadaću, shvatili su da je Torcida važan dio Hajduka, osnovan 1950., a slove kao jedni od najstarijih Ultrasa u Europi.

- Ime su dobili prema brazilskim navijačima sa SP-a 1950. godine, a osnovali su ih pomorci s Korčule te nisu nimalo bezazleni - završavaju Englezi.

Linker
18. travanj 2024 05:22