Hanza Media, sn ilustracija
HR-NOGOMETNI BOOM

EURFORIJA U HRVATSKOJ U VELIKOM EUROPSKOM TJEDNU Prepuni Poljud, rekord Rujevice i Gradski vrt kao nekad: Više od 55 tisuća gledatelja na tri stadiona

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. kolovoz 2017. 12:39

Prepuni Poljud, rekord Rujevice, tribine Gradskog vrta kao rijetko kad, kao nekad davno! Unatoč negativnostima, problemima, lošim stvarima koje prečesto dolaze u prvi plan, naš je klupski nogomet “in”, na tribinama naša spomenuta tri stadiona u dva će dana biti preko 55 tisuća gledatelja.

Redovi za ulaznice po najvećim vrućinama, potraga za kartom viška, razgovori o nogometu i rasprave tko će zabiti, tko promašiti, tko proći u iduće kolo... Veliki tjedan hrvatskog klupskog nogometa, teško se sjetiti kada smo zadnji put imali nešto slično.

Split, 200517
Stadion u Poljudu
MaxTV Prva liga 35. kolo utakmica: HNK Hajduk -  NK Inter.
 Na fotografiji: Torcida.  
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Sad više uopće ne zvuči nemoguće da u play-offu europskih natjecanja HNL ima četiri kluba, da najmanje tri uđu u neku od skupina. Rijeka na svojoj neosvojivoj tvrđavi dočekuje Salzburg, prolazak protiv austrijskog prvaka znači osiguranu europsku jesen, barem u Europskoj ligi. Dinamo jedini gostuje, ali ima tih 2:1 iz prvog dvoboja i, objektivno, kvalitetniji je od norveškog Oddsa, očekuje se potvrda prolaska.

Hajduk je novom odlukom UEFA-e dobio strašan vjetar u leđa, prvi put ove sezone igrat će na Poljudu, danskom Bröndbyju sprema se pakao. Kao što pakao PSV-u spremaju i Osječani. Strašne temperature uz pun stadion i tih 1:0 iz prve utakmice daju Osijeku dodatne šanse za prolaz protiv velikog favorita. Jao, kakva bi to priča bila...

Cropix

Euforija i adrenalin kakav može ponuditi samo nogomet, nadamo se samo da ovakvo što neće ostati tek osamljeni primjer, već da je ovaj početak kolovoza samo najava konačnog buđenja HNL-a, da će interes za naše klubove dugoročno porasti, da će tribine češće biti pune nego prazne... Da će, napokon, odgovorni shvatiti da se u infrastrukturu treba i mora ulagati jer uza sve te probleme, koji su čak i nadišli sam nogomet, ovaj sport još može puno toga ponuditi.

Osijek, 130717. 
Stadion Gradski vrt. Prva utakmica 2. pretkola Europske lige izmedju Osijeka i Luzerna.
Na fotografiji: Kohorta, navijaci osijeka. 
Foto: Vlado Kos / Cropix
CROPIX

Tri puna stadiona, vjerujemo da će i četvrti biti barem blizu i zaokružiti priču o velikom tjednu. Maksimir, veliki derbi, nedjelja, kao šlag na euforiju i aktualni nogometi trenutak. I dan poslije Osijek i Rijeka u Gradskom vrtu. Velika četvorka u borbi za bodove. Nadamo se, vjerujemo, i kao europska četvorka, u iščekivanju novih punih tribina u tjednima koji dolaze. Sretno!

Linker
26. travanj 2024 21:32