Matija Djanjesic / CROPIX
TV PRIJENOS

EVO GDJE VEČERAS MOŽETE GLEDATI RIJEKINU UTAKMICU GODINE Bišćanova momčad će u Gentu imati podršku 300-injak vjernih navijača

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 14:13

Večeras je na rasporedu prva utakmica playoffa Europske lige između Genta i Rijeke.

U Rijeci je ova utakmica označena 'najvažnijom u sezoni', a ulog je velik, plasman u natjecanje po skupinama Europske lige.

Prijenos susreta iz Genta možete pratiti večeras na programu Arena Sporta 1 od 20.30, a emisija uoči susreta počinje pola sata ranije.

- Gent je najveća utakmica u ovoj sezoni, a nadam se da će ona iduća biti još veća", kazao nam je Igor Bišćan prije nego što su nogometaši Rijeke s Krka poletjeli prema Oostendeu kao usputnoj stanici na putu do Genta, gdje danas igraju utakmicu koja ima ulog europsku jesen i nosi priliku za podebljavanje klupskog budžeta. Naravno, današnji sraz u Belgiji tek je prvo poluvrijeme ovog sudara, ali ono može uvelike usmjeriti ono što će za sedam dana biti na Kantridi.

Svjestan je itekako Igor Bišćan da pred sobom ima najjačeg suparnika otkako je na klupi Rijeke, ali i utakmicu s najvećim ulogom uz ono finale Kupa protiv Dinama na kraju prošle sezone.

- Stvar je vrlo jasna: protiv suparnika koji kvalitetan, posebno na domaćem terenu, pa i razigran, učinkovit i efikasan moramo napraviti sve da prolazak u grupnu fazu ostane živ i neizvjestan, koliko je god to moguće, i za uzvrat. Tako se i spremamo. Svjesni smo da će biti jako zahtjevno, to je momčad koja igra nezgodan sustav, imaju dosta ofenzivnih igrača koji mogu stvoriti probleme ako podlegneš važnosti utakmice i pritisku, tako da, ako nisi na nivou, možeš teško stradati. S druge strane, ako si čvrst i defenzivno organiziran, ta ti njihova ofenzivnost ostavlja prostora da možeš nešto napraviti prema naprijed. Trebamo biti stabilni u bloku i onda ćemo imati više šanse - kaže trener Bijelih, čija taktika, zapravo, neće u velikoj mjeri odstupati od onoga što je Rijeka u posljednjih nekoliko godina igrala u Europi.

Armada i na Ghelamco Areni

Osim igrača, naporan ritam imaju i Rijekini navijači, koji sedam dana nakon Aberdeena već moraju na novo putovanje. Kako smo čuli, do Genta će većina potegnuti zrakom, neki i cestom, a ukupno se očekuje 300-tinjak navijača Rijeke. Bit će u manjini, ali, nema sumnje, i dovoljno grlati da se i na Ghelamco Areni čuje njihov glas.

Linker
25. travanj 2024 18:41