Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
ILI JESMO ILI NISMO

FOTO: HAJDUK JE PROPUSTIO ZABITI NEUGODNIM RUMUNJIMA PRED SJAJNOM PUBLIKOM NA POLJUDU 'Bijele' je na kraju poraza spasio golman

U prvom susretu 3. pretkola Europske lige na Poljudu Hajduk je remizirao s rumunjskim FCSB-om 0:0. Utakmica je bila gruba s obje strane s izrazito mnogo prekršaja, Hajduk je imao više prilika i djelovao agresivnije, ali promjene rezultata nije bilo. Uzvrat je za tjedan dana u Bukureštu.
Piše: HinaObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 13:27

HAJDUK - STEAUA 0:0

HAJDUK (4-4-1-1): Posavec – Juranović, Vučur, Mikulić, Lopez – Gyurcso (od 56. Šego), Jurić, Hamza (od 76. Futacs), Fomitschow – Caktaš – Ivanovski (od 64. Said).

TRENER: Željko Kopić

STEAUA (4-2-3-1): Balgradean – R.Benzar, Planić, Balasa, Momčilović (od 45. Morais)– Pintilli, Filip – Man (od 46. Jakoliš), Tanase (od 86. Morutan), Teixeira – Gnohere.

TRENER: Nicolae Dica.

Usprkos boljoj igri u većem dijelu susreta Hajduk nije uspio pronaći način kako da zatrese mrežu gostiju iz Bukurešta.

Hajduk je u prvih 45 minuta stvorio tri vrlo izgledne prilike, a prve dvije imali su njegovi bočni igrači. Prvo je u 12. minuti Fomitschow pucao sa 10-ak metara no vratar FCSB-a Balradean uspio je uhvatiti loptu, da bi samo minutu potom udarac s vrha kaznenog prostora okušao i Juranović, ali lopta je prohujala tik pored vratnice. U 35. minuti zaprijetio je i Ivanovski, ali njegov udarac glavom nije bio precizan.

U drugom poluvremenu ritam utakmice bio je mnogo slabiji, a Hajduk je najbolju priliku imao u samoj završnici. U 90. minuti Said je bio najviši u skoku nakon ubačaja iz kuta, pucao je pod vratnicu, ali Balgardean je sjajnom reakcijom uspio odbiti loptu u gredu. Doslovno u posljednjoj sekundi dvoboja FCSB je imao svoju jedinu pravu priliku za pogodak, no udarac Morutana iz velike blizine odlično je zaustavio Posavec.

Uzvratna utakmica igrat će se u Bukureštu za tjedan dana.

Pobjednik utakmice Hajduk - FCSB u 4. i posljednjem pretkolu igrat će protiv boljeg iz susreta Slovan Bratislava - Rapid Beč.

Linker
26. travanj 2024 03:08