CROPIX
VELIKI KOMPLIMENT

FOTO: KAKVA NAJAVA VELIKE UTAKMICE U MAKSIMIRU 'Svaka čast Partizanu, ali Dinamo je bolji! Na Maksimiru će biti teže nego u Beogradu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2019. 19:21

Dinamo u četvrtak od 19 sati igra uzvratnu utakmicu 1/16 finala Europske lige protiv češke Viktorije Plzen na Maksimiru. Modri su u Plzenu u prvoj utakmici upisali poraz 2:1, ali sada će pred prepunim tribinama Maksimira pokušati nadoknaditi pogodak zaostatka i izboriti osminu finala.

Viktorija predvođena Pavelom Vrbom je u istoj fazi natjecanja prošle sezone izbacila beogradski Partizan, a trener gosiju vjeruje kako će ovo biti potpuno drugačija utakmica.

Možete li ovo gostovanje usporediti s lanjskim dvobojem protiv Partizana u Beogradu?

- Respektiram Partizan, u Beogradu nam nije bilo lako. Ali u Zagrebu će biti još teže, jer je Dinamo bolja momčad od Partizana. Dobra je stvar što smo preokrenuli tu prvu utakmicu, ali konačan rezultat znat će se tek u četvrtak. Naravno, pozitivno je pobjeđivati i zadržati dobru atmosferu u momčadi.

Bjelica će protiv Čeha vjerojatno izvesti nešto drugačiju momčad u odnosu na onu protiv Slaven Belupa u prvenstvu.

- Sigurno će biti velikih promjena, jer Dinamo je dovoljno kvalitetan da si može priuštiti tolike izmjene. Mislim da će sastav biti sličan prvoj utakmici u Češkoj, ali doći će do promjena na dvije pozicije.

Viktorija je u nedjelju u prvenstvu nešto teže došla do pobjede protiv Slavije iz Praga.

- Ne treba to ništa značiti jer nismo u posljednje vrijeme imali tako visok ritam utakmica, ali bit ćemo na razini u četvrtak. Morat ćemo napraviti nekoliko izmjena, ali niti to neće biti problem. Imamo dobru i bogatu momčad i možemo si to priuštiti. Ne mogu reći kakav će biti rezultat na kraju, jer, poštujem Dinamo, ali vjerujem u svoju momčad.

Čovjek koji će zaigrati na desnoj strani u momčadi Viktorije, Milan Havel bez obzira kako završila utakmica ima razloga za slavlje jer je u utorak dobio sina.

- Radostan sam, to je predivan osjećaj, veselim se tome i to može biti samo dodatan motiv za četvrtak, ali moram biti koncentriran na nogomet. Neće to biti laka utakmica i znamo da nas čeka težak posao, ali vjerujemo u sebe, možemo proći u drugi krug.

Čehe će na Maksimiru dočekati 30 tisuća navijača.

- Znamo kakva je situacija, da je sve rasprodano i to je bolje nego da nedostaje navijača, veselimo se i mislimo da će biti odlična atmosfera

Linker
23. travanj 2024 12:37