CROPIX
OSMIJEH OD UHA DO UHA

FOTO: LEGENDA MILANA STIGLA NA RUJEVICU I NAPRAVILA ŠOU ZA PAMĆENJE Rukovao se sa svima pa objasnio zašto je došao bez gotovo cijele prve momčadi!?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. prosinac 2017. 20:59

Nasmijan je Gennaro Gattuso utrčao u press centar stadiona na Rujevici. Dobrog raspoloženja, ponaosob se rukovao sa svakim od prisutnih novinara, pa strpljivo krenuo odgovarat na brojna pitanja talijanskih novinara.

Najviše ih je bilo o fizičkom stanju momčadi, Gattuso je više puta istaknuo da je fizička sprema problem, ali i da je nešto što se ne može promijeniti preko noći.

Ipak, pokazao je da puno toga zna o Rijeci, da je analizirao i pratio Kekovu momčad. Jasno je i zašto, nakon remija ravnog porazu s Beneventom utakmica na Rujevici mu je itekako važna.

- Utakmica je nevažna za ljestvicu, ali mene zanima dobar rezultat, treba nam kao kruh. Ipak, pružit ćemo priliku onima koji su manje igrali, želim vidjeti igrače koji će pokazati da mogu dovesti u problem suparnika. Igra se Europa, nosi se dres Milana, to treba poštivati i truditi se do kraja – rekao je Gattuso prije nekog je krenulo rešetanje.

Najprije o riziku u kojeg je ušao ostavivši u Milanu čak osam važnih igrača, ali i o momčadi koja tek mora uhvatiti “Gattusov ritam“.

- Za igrače koji su ostali u Milanu važnije mi je da odrade dva kvalitetna treninga, zbog toga nismo trenirali na Rujevici kako bismo sve igrače imali na okupu. Puno je posla pred nama, a osam dana koliko sam s momčadi nije dovoljno za nešto promijeniti. Milan je momčad koja u Serie A najmanje trči, ali radimo na tome no moramo ići polako kako ne bismo izgubili nekog od igrača. Nije alibi, ali idemo polako.

Gattuso je igrač impresivnog igračkog CV-ja, s Milanom je ostvario mnoge značajne rezultate u Europi, sada će kao trener početi na “malom stadionu“.

- Igrao sam ovo natjecanje kao igrač, sjećam se poraza od Borussije u polufinalu. Uzbuđen sam, kao što sam bio uzbuđen za debi u talijanskom prvenstvu. Volio bih da smo trenirali ovdje u Rijeci, volim osjetiti atmosferu stadiona gdje se igra dan kasnije.

Trener Rossonera prvi put je u Rijeci, ali je dao do znanja da zna kakva ga atmosfera očekuje na utakmici.

- Vidio sam na San Siru kakvu su atmosferu napravili navijači Rijeke, bilo ih je tri, četiri tisuće, a čulo ih se kao da ih je 20 tisuća. Očekujem vatrenu atmosferu…

Očekuje Gattuso i Rijeku koja može i zna ugroziti suparnika jer malo je momčadi koje su se na San Siru znale vratiti iz zaostatka od dva pogotka. Dodao je trener Milana da su ih pratili, na temelju nekih utakmica Bijelih koje su gledali i pripremali gostovanje na Rujevici.

- Rijeku sam vidio kao momčad koja odražava karakter trenera i navijača. Tehnički su jaki, dobro rade na gradnji igre, imaju organizaciju, kvalitetnu igru preko bokova, tehnički su jako dobri. Znam da i oni imaju problema, da je suspendiran Mišić koji je odličan igrač, da im fali i Bradarić čije kvalitete znamo, tu je još tri, četiri izostanka. Ali igraju protiv Milana, na stadiona koji im nosi puno entuzijazma. Znaju igrati i zbog toga moramo biti oprezni. Stalo mi je do ove utakmice i nisam priključio neke juniore jer nikoga ne želim podcijeniti – zaključio je Gennaro Gattuso.

Gattuso kući ostavio Kalinića

Gennaro Gattuso ostavio je u Milanu neke važne karike, na Rujevicu nisu došli Kalinić, Suso, Bonaventura, Rodriguez, Kessie, Calhanoglu, Borini i Donnarumma.

- Želim da igrači koji su došli daju ono što se očekuje. Kessie i Kalinić su lani igrali drugačije, evidentno je da u teškim trenucima nemamo lucidnost. U Kaliniću vidim veliku želju, ali odabir je bio da ostane kući i napreduje fizički. U utorak je bio malo umoran, danas je dobro trenirao, pokazao veliku želju. Miran je, zna da može dati puno, kao i svi koje imamo na raspolaganju – rekao je Gattuso.

Locatelli: Mario je prijatelj i mene je čudilo što su tražili dres

Uz Gattusa je utakmicu najavio Manuel Locatelli. Mario Pašalić jednom je prilikom istaknuo da su ga prijatelji iz Splita često tražili upravo njegov dres Milana.

- Došao je u Milano kada nije znao talijanski, a ja sam mu pomagao da nauči. I mene je čudilo što traže moj dres, ali drago mi je ako sam pomogao. Mario je prijatelj, sretan sam što igra dobro i što je zadovoljan u klubu, ja se nadam da ćemo se uskoro sresti. Nadam se da ću i ja dobiti priliku, želim se dokazati na visokoj razini – poručio je Locatelli.

Linker
19. travanj 2024 04:34