Screenshot
KAKVI KRALJEVI

FOTO: VEĆ DRUGI PUT U GODINU DANA TURCI NAPRAVILI POGREŠKU Ekipa iz Istanbula vratila Dinamo u '90: Prvi put zvjezdica, a sad ovo! Ima li kraja?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2018. 00:08

Dinamo je u Europskoj ligi ostvario povijesni rezultat i zasjeo na vrh skupine D nakon što je već u prošlom kolu osigurao europsko proljeće nakon punih 49 godina. U petom kolu Modri su u Istanbulu remizirali sa slavnim Fenerbahčeom, iako su se dinamovci mogli vratiti i sa sva tri boda - austrijski sudac Robert Schörgenhofer zakinuo je Dinamo za jedanaesterac te poništio potencijalno regularan pogodak.

No, to ne umanjuje uspjeh zagrebačkoga kluba koji je u Turskoj dočekan kao renomiran i opasan protivnik. Ipak, i u takvoj se atmosferi dogodio kiks u turskim medijima.

Urnebesan gaf napravila je Hürriyet TV koja je u najavi utakmice predstavila Dinamov grb, ali onaj - iz devedesetih! Naravno, radi se o periodu kada je zagrebački klub nosio ime NK Croatia Zagreb. Nije poznato odakle Turcima ideja da prikažu grb koji se ne koristi već punih 18 godina, ali pretpostavit ćemo da se radi o slučajnosti, a ne provokaciji.

Screenshot

Nije ovo prvi puta da su Turci promašili s grbom jer su dinamovci 'nastradali' i nakon izlvačenja same skupine. Momčadi su tada krenule s predstavljanjem protivnika svojim navijačima, pa je tako i turski velikan na svojem službenom Facebook profilu objavio imena protivnika i njihove grbove, a na Dinamov je osvanuo s već odavno zaboravljenom zvijezdom u sredini.

screesnhot facebook

Valja istaknuti kako su Modri kroz povijest nekoliko puta mijenjali svoj grb, a petokraka je nestala još 1991. godine.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 19:37