Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
4. KOLO EUROPSKE LIGE

FOTO, VIDEO: PRAVI POTOP RIJEKE NA RUJEVICI Pogledajte kako je Austria s igračem više napunila mrežu hrvatskog prvaka

U utakmici 4. kola skupine D Europske lige Rijeka je na poluvremenu izgubila od Austrie iz Beča sa 4:1.
Piše: HinaObjavljeno: 02. studeni 2017. 09:49

RIJEKA - AUSTRIA 1:4 (Pavičić 61' / Prokop 41', 62', Serbest 73', Monschein 83')

Rijeka (4-2-3-1): Prskalo – Zuta, Punčec, Župarić, Vešović – Bradarić, Mišić – Heber (od 53. Matei), Pavičić, Acosty (od 55. Kvržić) – Gorgon (od 85. Puljić)

Austria (4-2-3-1): Pentz – Salamon, Westermann, Mohammed, Gluhaković – Serbest, Holzhauser – Pires, Prokop (od 90. Abdullahi), Tajouri (od 86. Sarkaria) – Friesenbichler (od 70. Monschein)

----------------------------------------------

Hrvatski prvak je prije 14 dana slavio u Beču 3-1, no večeras su Austrijanci uzvratili na Rujevici ostvarivši još uvjerljiviju pobjedu.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Dominik Prokop (41, 62), a golove za goste zabili su i Tarkan Serbest (73), te Cristoph Monschein (83). Za Rijeku je zabio Domagoj Pavičić (61), dok je Josip Mišić u 72. minuti zaradio isključenje.

Riječani su doživjeli težak poraz, najteži uopće otkad igraju na Rujevici, te se najvjerojatnije opraštaju od ambicija da dočekaju europsko proljeće. Austria je u Rijeci pokazala da se radi o momčadi koja igra puno bolje u gostima nego doma, dok je igra Rijeke bez svog najboljega igrača Gavranovića bila vrlo blijeda. Kada su Riječani u 61. minuti uspjeli izjednačiti samo minutu kasnije primili su drugi gol, a onda ih je pokopalo isključenje Mišića te su Austrijanci lako došli do uvjerljive pobjede, a kriza hrvatskog prvaka se i dalje produbljuje.

Rijekin trener Kek je susret počeo bez svog najboljeg napadača Marija Gavranovića, ali se vratio oporavljeni Brazilac Heber, dok su Austrijanci u Rijeku došli gotovo bez kompletne prve obrambene postave.

Susret je započeo vrlo žustro s obje strane, a već u 5. minuti Gorgon je mogao zabiti svojem bivšem klubu, ali je njegov udarac s 20-tak metara otišao tik uz lijevu vratnicu. U 13. minuti opasnim dalekometnim udarcem uzvraća Pires, a Prskalo je uspio to obraniti. U 18. minuti ukazala se nova velika prilika za Gorgona čiji je prizemni udarac s desetak metara austrijski vratar bravurozno obranio.

Prskalo je u 34. minuti obranio iznimno opasan slobodan udarac Holzhausera iskosa s desne strane, a u 41. minuti Austrijanci su poveli. Pires je napravio prodor po lijevoj strani i dodao loptu do Prokopa, a napadač Austrije je prošao kroz čak trojicu braniča Rijeke i plasirao je pokraj nemoćnog Prskala u mrežu. Gledatelji su zvižducima "nagradili" lošu izvedbu Riječana u prvom dijelu u kojem se nisu uspjeli nametnuti desetkovanim gostima.

Drugo poluvrijeme započelo je opasnim udarcem Prokopa i novom intervencijom Prskala, a Kek je već nakon nekoliko minuta uveo Mateija i Kvržića. To se isplatilo u 61. minuti kada je na ubačaj Kvržića Pavičić glavom proslijedio Gorgonu koji pametno ostavlja loptu natrag Pavičiću, a Rijekin veznjak pogađa sami lijevi kut vrata. No, veselje je trajalo nepunu minutu - Gluhaković je prošao po desnoj strani i uposlio Prokopa koji iz prve cilja i pogađa sami kut. U 64. minuti Prskalo maestralno, i to nogom, brani udarac Piresa koji je išao sam na riječkog vratara, a u 70. minuti slično reagira i njegov kolega sa suprotne strane Pentz na udarac Pavičića.

U 72. minuti Rijeka je ostala s igračem manje jer je isključen Josip Mišić zbog udaranja Prokopa bez lopte. Samo minutu kasnije stigla je i kazna- treći gol Austrie. Ubačaj iz slobodnog udarca iskosa s desne strane Gorgon je nespretno proslijedio do potpuno samog Serbesta, koji glavom lako pogađa s tri metra. Poslije trećeg primljenoga pogotka igra Rijeke se raspala, Austrijanci su propustili nekoliko prilika za četvrti gol, koji je došao u 84. minuti nakon precizne akcije Piresa i Holzhausera, koju je okončao Monschein.

U drugom susretu iz ove skupine AEK i Milan su odigrali 0-0, baš kao i prije dva tjedna na San Siru.Marko Livaja je za AEK zaigrao od 60. minute, dok je Nikola Kalinić u dresu Milana dobio priliku u zadnjih devet minuta.Nakon četiri kola na ljestvici vodi Milan s osam bodova AEK ima šest, Austrija četiri boda, dok je Rijeka na začelju s tri boda. U idućem kolu Rijeka 23. studenog gostuje u Ateni kod AEK-a, dok se u drugom susretu sastaju Milan i Austrija. Natjecanje po skupinama završava 7. prosinca susretima Rijeka - Milan i Austrija - AEK.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 08:15