Jasmin Agić
 Ronald Gorsic / CROPIX
'TREBA IĆI NA POBJEDU'

'GRAD SE PROBUDIO, A DINAMO IMA GLAVU I REP' Bivši dinamovac označio glavnog 'krivca': Svaka čast igračima, ali on je odigrao veliku ulogu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. ožujak 2019. 21:03

Dinamo je dvaput prošao nakon što je u prvoj utakmici na svojem terenu dobio 1:0. Dakako, to nisu bili ni približno jaki protivnici kao što je današnja Benfica. Prvo su Modri 2001. godine i u uzvratu svladali Floru iz Tallinna 1:0 u Kupu UEFA, a potom su bili uspješni i 2013. godine sa Šerifom iz Tiraspola.

Podcijenili Dinamo

Prije 18 godina za Dinamo je igrao Jasmin Agić koji nakon utakmice u četvrtak kaže:

- Presretan sam zbog rezultata koji su napravili. Imaju dobre izglede u uzvratu. Lijepo je kad jedan hrvatski klub tako daleko dođe u natjecanju kao što je Europska liga. Vidi se da se probudio grad, navijači su se vratili na stadion, što je najbitnija stvar. Dinamo ima glavu i rep. Koliko god su zasluge nogometaša i trener Bjelica je odigrao ulogu. Možemo biti ponosni na njih.

Zagreb, 100218.
Igraliste NK Lokomotiva, Kajzerica.
Jasmin Agic, trener kadeta NK Lokomotive.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Jasmin Agić

Ima žala među navijačima što nije zabijen još jedan gol.

- Šanse postoje, ali bit će dosta teško. Benfica ne može ponoviti igru kakvu je pružila u četvrtak, očekivao sam više od njih. Dovoljno je pogledati samo vrijednost tih igrača. No, cijena nogometaša ne igra, nego nogometaši. Malo su podcijenili Dinamo koji je bio dobar. Ako bude na razini kao u prvoj utakmici ima velike izglede za četvrtfinale.

Treba opet ići na pobjedu.

- Apsolutno. Dinamo neće srljati, i u prvom ogledu su stajali jako dobro u bloku, defenziva je djelovala vrlo kvalitetno, to je recept i za drugi dvoboj. Benfica će krenuti po što raniji pogodak, a i Dinamo, ako želi proći, mora zabiti gol. Imam veliku kvalitetu u cijeloj ekipi, a posebno u napadu. Prednjače Olmo i Petković, ne smijemo zaboraviti ni Oršića i Hajrovića, koji u četvrtak nije igrao.

Koliko se sjećate utakmica s Florom?

- Kroz maglu. Velika je razlika u kvaliteti Flore i Benfice, ne može se to uspoređivati. I na strani smo također dobili 1:0. Znali smo da smo bolji, da moramo proći, ali nije ti svejedno kad protivnik stigne do 16 metara jer nikad ne znaš hoće li lopta zalutati i završiti u golu. To stvara neku nervozu. Puno smo toga promašili, ali kad smo postigli pogodak utakmica je ušla u mirne vode. Igrao sam i protiv Benfice s Dinamom u skupini Kupa UEFA, Simao i Šokota su nam dali golove. To je druga dimenzija, veliki stadion, puno navijača, odlični igrači, bit će dosta zahtjevno. No, s ovakvom predstavom, nabojem i energijom imaju itekakve šanse.

Imaju izglede

Veće nego vi 2004. godine?

- Vjerujem da je današnja momčad Dinama dosta kvalitetnija i potentnija od naše. Imaju veće izglede nego mi. Na Luzu smo baš puno griješili, a protiv jedne Benfice ne možeš imati ispod 50 posto točnih dodavanja. Neću reći da smo se preplašili, jednostavno nismo mogli parirati.

Linker
24. travanj 2024 22:00