CROPIX
BUGARI SE PRIPREMAJU ZA BIJELE

HAJDUKOV SUPARNIK PREDSTAVIO VELIKO POJAČANJE I ZATRAŽIO POMOĆ IZ ZAGREBA Hoće li Dinamov trener 'pogurati' sunarodnjake u okršaju protiv Bijelih?

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 11. srpanj 2017. 00:30

Levski traži odgodu derbija s Ludogorecom koji je na rasporedu između dva susreta s Hajdukom, u nedjelju 16. srpnja. Ta odgoda odgovara i Ludogorecu budući da oni imaju europske utakmice sa Žalgirisom. Oba kluba poslala su zamolbu za odgodom, a čeka se odluka službenog tijela bugarskoga nogometa koje bi trebalo uvažiti zahtjeve dva moćna kluba.

Tako bi Levski dobio više odmora i vremena za pripremu s Hajdukom i ne bi imao pražnjenje s Ludogorecom u derbiju. Kao prvi idući mogući termin odigravanje te utakmice spominje se 6. rujna, a drži se da je pitanje odgode samo puka formalnost.

Rumunj Nelut Rosu predstavljen je u bugarskim medijima kao veliko pojačanje u sredini terena, radi se o igraču koji je zadnjih šest mjeseci bio Viitorulu s kojim je osvojio titulu prvak Rumunjske gdje je predsjednik i trener legendarni Gheorghe Hagi.

- Ono što sam od njega naučio za pola godine, u nekom drugom klubu bi mi trebalo tri godine - pohvalio je Hagija veznjak Rosu.

Na pitanje o ambicijama u Levskom je odgovorio:

- Privukla me vizija ljudi iz Levskoga koji žele ući u skupinu Europske lige. Nadam se da ćemo taj cilj ostvariti.

Bugari još izvještavaju da su utakmice Hajduka u Sloveniji pratili njihov pomoćni trener Asen Bukarev i Kiril Angelov koji su detektirali da Hajduk igra u dva sustava, 4-3-1-2 i 4-2-3-1, a kao najveću prijetnju ističu Antu Ercega. Iscrpni su tekstovi u bugarskim medijima o povijesti Hajduka u kojima su u nabrajanju reprezentativaca spomenuli i Dadu Pršu, koji je bio u omladinskoj školi Poljuda.

Prisjetili su se bugarskih trenera Ivana Vucova i Krasimira Balakova koji su trenirali Hajduk, spomenuli su i Georgija Terzieva koji je bio na posudbi u Splitu te poentirali zaključkom da Levskome u pripremi mečeva s Bijelima savjetima može pomoći Ivajlo Petev, njihov stručnjak na klupi Dinama.

Linker
20. travanj 2024 19:33