screenshot
EUROPSKA LIGA

HARI VUKAS I NJEGOV ZRINJSKI NISU USPJELI! MOSTARCI SE S POBJEDOM OPROSTILI OD EUROPE Malmö na prepunoj Pecari sačuvao veliku prednost iz Švedske

Mostarci se s 1:0 protiv Malmöa u uzvratu 3. kola kvalifikacija za Europsku ligu oprostili od Europe.Zrinjski je dominirao, posjedom, prilikama, ali i propuštenim šansama pa je kasni pogodak Šovšića s bijele točke označio 'samo' časni oproštaj od Europe .
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 23:26

Zrinjski nije uspio. Na prepunoj Pecari ostvario je minimalnu (1:0) pobjedu protiv Malmöa, odnosno nije uspio nadoknaditi tri gola zaostatka iz prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Europsku ligu pa se nakon šest utakmica ovog ljeta oprostio od Europe - u kojoj je svoje ipak napravio, jer je prije Šveđana izbacio Utrecht.

Usprkos dominaciji, usprkos nizu prilika, Zrinjski je Malmöu 'samo jednom' zabio na Pecari pa je na koncu poslije 180 minuta hercegaovačko-švedskog duela ostalo onih 3:0 iz prvog susreta – drugim riječima, Švedi su posao obavili u prvoj utakmici.

Hari Vukas je u odnosu na prvu utakmicu promijenio tri igrača - ovog puta izostali su Rugašević, Čirjak te Hodžić, koji je otišao na pregovore oko transfera u Tursku, a uskočili su Čurjurić, Tičinović i u vrhu napada Lendrić. Ne možemo nijednog od startera Mostaraca nazvati iznenađenjem, a što se Šveđana tiče, njih je u uvodu utakmice iznenadila ozljeda Antonssona – izišao je već u 6. minuti, a zamijenio ga je zapravo prvi izbor trenera Rösler, Mollins. Prfvi put na terenu je zavatrilo četiri minute kasnije, kada je Šovšić odigrao petom za Lendrića u prostor, no ovaj se našao u poziciji u kojoj često završi – zaleđu.

Bilo je to samo 'u' od najavaljenog uraganskog početka Zrinjskog, ali ipak nastavak je viđen u 14. minuti kada je Tičinović traljavo reagirao nakon majstorije Govedarice, no izborio je korner nakon kojeg je Barbarić tukao u Jakovljevića. Po toj desnoj napadačkoj strani Zrinjski je nastavio pritiskati pa se uskoro Lendrić našao u prilici, ali je izblokiran, što je nekako bio 'light motiv' igre Mostaraca u uvodnih 20 minuta – imali su posjed koji su im Šveđani možda i svjesno prepustili, stvarali pritisak, ali nije bilo tog zadnjeg, konkretnog poteza.

Pa ipak, na zemlju spuštena lopta i mirnoća kod dodavanja, Plemićima su omogućavali da nastrave plesti mrežu oko gola Šveđana koji su očito čekali priliku iz kontri te greške domaćih, a jednu je (Barbarićevu) u 27. minuti dočekao Molins, ali nije se snašao u jurišu prema Brkiću. U 30. minuti lagana panika pred golom gostiju – Govedarica je lijepo tukao iskosa unutar šesnaest metara, loptu je skrenuo Nielsen, a Lendrić na drugoj vratnici ostao kratak par centimetara.

U jednoj od rijetkih prilika pred golom Zrinjskog iz 37. minute, Jakovljević je u grubom duelu s Molinsom izgubio pa je Brkić morao spašavati – bila je to jedna u nizu situacija koje su izazvale buru negodovanja s tribina zbog suđenja, takve dvije bile su i kod dva očita a nedosuđena igranja rukom Šveđana. Sitnice, ali i detalji koji živciraju..., baš kao što je domaću publiku naživcirao i trenutak kada je u drugojk minuti sudačke nadoknade Mandić ubacio s desna, a Lendrić rukom pokušao savladati Dahlina. Na kraju je poslije 45 minuta otužno izgledao podatak koji kaže da je upućen samo jedan udarac u okvir i to od strane Malmöa, ali Zrinjski je barem pokušao.

Nastavak utakmice u uvodnim je minutama podsjetio na sam početak susreta pa je pred vratima gostiju zavatrilo u 58. i minutu kasnije – najprije je Čurjurić iz slobodnjaka mlako tukao, uputivši prvi udarac Zrinjskog u okvir gola, a onda Lendrić pokušao iz zaleđa..., iako je Mandić možda mogao sam tući iskosa s desne strane, a ne asistirati. Lendrić je na kraju svoje ipak obavio jer je u 89. minuti izborio penal kojeg je u počasnu pobjedu s bijele točke pretvorio Damir Šovšić... a to je dalje, u doigravanje za skupine Europske lige i na noge izraleskom klubu Bnei Yehuda, odvelo iskusnije Šveđane.

Linker
24. travanj 2024 01:03