Ronald Gorsic / CROPIX
MOTIV JE GOLEM

'HAUBICA' JE SPREMNA! ON JE VELIKO POJAČANJE ZA UZVRAT NA MAKSIMIRU Hajrović točno zna što će presuditi novi dvoboj s Česima: 'To je ključ!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. veljača 2019. 09:10

Izet Hajrović imao je stanovitih problema s tetivom. Tko bi rekao, zar ne? Igra čovjek sjajno, a pogodak koji je postigao Slavenu Belupu ulazi u skupinu najljepših ove sezone. Nije jedini, Rudešu je zabio škaricama. Krenulo mu je u HNL-u. Jesenas nije zabio ni jedan pogodak u prvenstvu, a sad, eto, u dvije proljetne utakmice u kojima je igrao, zabio je - tri puta! Dva puta Rudešu, jednom Farmaceutima. U prvom dijelu sezone Hajro je bušio samo inozemne mreže, sa šest pogodaka najbolji je europski strijelac.

Stalno na oprezu

Normalno je da smo ga onda pitali slijedi li u četvrtak nastavak njegove europske golgeterske serije, koja ima sjajnu HNL predigru?

- Ako Bog da, onda ću ovako nastaviti i dalje! Međutim, bit ću vam posve iskren. Meni je svejedno hoću li zabiti ja ili netko drugi. Bitno je da mi prođemo u osminu finala, da pobijedimo u četvrtak Viktoriju s rezultatom koji nam donosi prolaz - kaže nam Hajrović

Što bi moglo odlučiti u četvrtak, što bi moglo biti presudno, ključ uspjeha?

- Znate što će odlučiti? Koncentracija! Ono što nam je malo nedostajalo u drugom poluvremenu u Plzenu. Nisam igrao, ali bio sam zadovoljan kako su dečki odigrali. Vidite, ako sve napravimo kako treba, kako smo uostalom radili i tamo osim kod njihovih pogodaka, vidim jako dobre šanse za prolazak dalje.

Hajrović je skroman momak. Iako stalno ponavlja da mu je posve svejedno tko poentira u sudaru s Česima, morali smo ga pitati nešto o onom pogotku koji je zabio Slaven Belupu, pogotku o kojem se i jučer pričalo u Maksimiru. Dakle, je li spremna njegova ‘haubica’?

- Kako da nije? Spremna je kao i na svakoj utakmici!

Koliko je u karijeri zabio pogodaka sličnih onome sjajnom protiv Koprivničanaca?

- Volim pucati iz daljine. Kad god imam priliku. Naravno, uvijek treba pratiti igru, nalaziti i druga rješenja. Treba vidjeti u djeliću sekunde stoji li možda suigrač u boljoj poziciji. Ako je tako, onda ću mu dodati loptu. No kad sam u prilici za udarac, onda ću pokušati. Mislim da je tu sve jasno. Tko ne puca po golu, ne može ni zabiti!

Nije lako igrati na 1:0

U miru je mogao pogledati prvu utakmicu koju nije mogao igrati zbog viška kartona. Kako mu izgleda Viktoria?

- U Plzenu su odigrali jako dobru utakmicu. Iznimno su kompaktni, disciplinirani su, mogao bih kazati čak nevjerojatno disciplinirani. Vidi se da nekoliko godina igraju skupa. Kod takvih momčadi koje igraju na takav način, disciplinirano i s puno automatizama je vidljivo da nemaju previše promjena u rosteru. Viktoria ih posljednjih godina nije imala, zato i djeluje tako organizirano. Jako su iskusni. Stariji su od nas. Kad igraš protiv takvog tipa momčadi, onda jednostavno stalno moraš biti na oprezu. U stanju su iskoristiti svaku tvoju pogrešku, samo je čekaju, a onda im sve ide kao po “špranci”. Zato sam i govorio o koncentraciji koja nam ni u jednom trenutku utakmice ne smije pasti. Imali smo problema kod prekida u Plzenu, zato opet ponavljam, ali treba to ponavljati, jer to je ključ. Koncentracija mora biti na najvišoj razini kako nam se to ne bi događalo. Pogotovo u defenzivnom dijelu, te u prekidima.

Naravno, trebaju i napadači zabijati, zar ne?

- Jasno, napadači trebaju zabiti pogodak. To je naš zadatak. Mi ćemo sve napraviti kako bi pronašli put do mreže, a naši suigrači moraju se truditi da ne primimo pogodak.

Modrima je dovoljno 1:0. No znamo da nije lako igrati na takav rezultat...

- Ne, nikako nije lako igrati na 1:0. Ali važno je da na kraju pobijedimo onakvim rezultatom koji će biti dovoljan za novo slavlje.

Od kada je došao u plavi dom, Hajrović se predstavio kao momak koji je uvijek nudio samo pozitivne vibracije, uvijek je imao pozitivan stav. Da se ne bavi nogometom, sigurno bi bio sjajan psihoterapeut. Nakon razgovora s njim odete nekako zadovoljni, kao da vas napuni nekom posebnom energijom. Optimizam mu je glavna odrednica osobnosti.

Dovoljno dobri

- Hvalio sam Viktoriju, jer ona to zaslužuje, jaka su momčad. Međutim, ja apsolutno vjerujem u nas! Vjerujem da ćemo proći u osminu finala, da smo dovoljno dobri da to učinimo.

Posebno se želio osvrnuti na činjenicu da će Maksimir biti krcat navijačima.

- Vidjeli smo svi kako su se prodavale ulaznice za utakmicu. Imat ćemo sjajnu podršku navijača, tribine će biti pune, a gledao sam i prognozu, vrijeme će biti lijepo. Ne znam što nam još više treba za takvu utakmicu? Motiv je golem, mi smo spremni, idemo po tu pobjedu i osminu finala, idemo sve razveseliti. Neka se slavi u četvrtak, neka se čeka ždrijeb i sljedeći suparnik, neka Europa i dalje bude gost Maksimira - zaključio je Hajrović.

Linker
19. travanj 2024 14:53