Emilio Andreoli/Getty Images
KAOS U EUROPSKOJ LIGI

HIT MOMČAD ŠPANJOLSKOG PRVENSTVA ODBILA PUTOVATI ZA MILANO 'Neka nas izbace, nismo ništa krivo napravili'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2020. 10:38

Predsjednik španjolskog nogometnog prvoligaša Getafea Angel Torres objavio je kako njegova momčad neće putovati u Milano na prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Intera koja je na rasporedu u četvrtak.

Razlog je strah od koronavirusa.

Klub koji ove sezone ostvaruje sjajne rezultate na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni ne želi doći u zemlju koja je europsko žarište koronavirusa.

"Ukoliko se puno toga ne promijeni, Getafe neće putovati u Italiju. Tražili smo UEFA-u da razmisli o alternativnom planu. Tražili smo i pomoć od Španjolskog nogometnog saveza", poručio je odrješito Torres, predsjednik trenutno petopalsirane momčadi Primere.

"Ako utakmica bude registrirana u korist Intera, mi ćemo hodati uzdignutih glava, neka nas izbace. Ništa krivo nismo napravili, a ja se bojim da će se ljudi iz naše delegacije zaraziti. Zar bismo trebali putovati u europski epicentar zaraze? Ne!", dodao je Torres.

Udruge španjolskih i talijanskih nogometaša zatražile su u priopćenju od UEFA-e suspenziju utakmica Inter-Getafe i Sevilla-Roma.

Zasad su obje utakmice u planu, ali bez publike.

Getafe, klub iz predgrađa Madrida, ove je sezone najugodnije iznenađenje španjolskog nogometa. U 1/16 finala Europske lige izbacio je favorizirani Ajax, dok u prvenstvu zauzima peto mjesto s bodom manje od trećeplasirane Seville.

La Liga, organizator španjolskog prvenstva, u utorak je najavila da će se zbog širenja koronavirusa iduća dva kola igrati bez publike. Koronavirus se u Španjolsku proširio sa sjevera Italije, iz Milana. No sada se virus širi diljem Španjolske zbog čega su uvedene izvanredne mjere, uključujući održavanje natjecanja u svim sportovima bez publike.

U srijedu ujutro bilo je zabilježeno 1.695 slučajeva koronavirusa u Španjolskoj, od čega 1.524 aktivna jer je 36 osoba umrlo a 135 ih je ozdravilo.

Linker
19. travanj 2024 03:11