CROPIX
KLJUČNA POZICIJA

HOĆE LI MU NENAD BJELICA DATI POVJERENJE U UZVRATU? AKO SE NJEGA PITA - NEMA PROBLEMA 'Mogu to odigrati! Brzo se prilagodim svim zahtjevima'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. ožujak 2019. 09:25

Nikola Moro trebao bi biti taj koji će u Lisabonu na poziciji “šestice” zamijeniti Ivana Šunjića.

- Nadam se da ću igrati. U prvenstvu sam odigrao nekoliko utakmica na “šestici”, mislim da na toj poziciji mogu kvalitetno odgovoriti - kaže Moro.

Moro je jedan od onih igrača koji podjednako dobro igra u defenzivnoj i ofenzivnoj veznoj liniji. Tu je maksimalno polivalentan, teško je zapravo kazati gdje je uspješniji, bolji. Nakon teške operacije vratio se na travnjak kao da se ništa nije dogodilo. Bio je strpljiv, naporno je radio, sve mu se vraća na najbolji mogući način.

Nisu ništa bolji

Pitali smo ga može li on u Lisabonu odraditi sve te poslove koje su tako dobro odrađivali Šunjić i Ademi?

- Mogu stvarno odigrati tu poziciju. Dobro se snalazim na njoj. Istina, igrao sam malo naprijed, pa malo natrag, ali ja se lagano prilagodim svih zahtjevima. Nije mi to problem.

VIDEO: Nikola Lipovac

Zanimljivo, u mlađim dobnim kategorijama nije igrao na poziciji defenzivnog veznog, to je došlo tek kasnije.

- U biti, nisam u mlađim kategorijama igrao tu poziciju, igrao sam prema naprijed, ali kad sam došao u seniore, dosta puta sam igrao defenzivnog veznog.

Kad se radi o tom uzvratu u Lisabonu, na koji Modri putuju s prednosti od 1:0, drži da će biti mnogo teže nego u Maksimiru.

- U Lisabonu ćemo morati biti duplo koncentriraniji i discipliniraniji za pozitivan rezultat.

Kako ga se dojmila Benfica?

- Ima tu mnogo mladih igrača koji su moje godište, godinu dana stariji ili mlađi. Svi su kvalitetni, svi imaju ogroman talent, ali držim da nisu ništa bolji od nas u sveukupnom nogometnom smislu. Možemo im parirati u svim segmentima igre.

Bacanje na glavu

Je li možda protiv nekog igrača Benfice igrao u vremenima kad je igrao za mlade selekcije Hrvatske?

- Igrali smo na Euru U-19 protiv Portugala. Igrali su neki igrači koji su sada u Benfici. Na klupi sam im vidio jednog igrača, ne mogu se sad sjetiti prezimena koji nam je zabio pogodak u Njemačkoj. Također, njihov vratar Svilar branio je za Anderlecht kad smo mi pobijedili. No, ne sjećam se nikoga posebno.

Kako ga se dojmio 19-godišnjak Joao Felix o kojem se pišu bajke?

- Mi smo napravili sve kako bismo anulirali njihove kvalitete, da se ne vide. Felix je golem talent, dobar je igrač, ali smo sretni što smo igrali tako da se on uopće nije vidio, nije imao dovoljno doticaja s loptom pa nije mogao pokazati koliko je kvalitetan.

Za kraj, Nikola je kazao:

- Optimist sam prije uzvratne utakmice. Mi ćemo se u Lisabonu, kako se to kaže, bacati na glavu. Ako budemo igrali kao posljednje dvije utakmice u Europi, protiv Viktorije u i četvrtak protiv Benfice, nemamo se čega bojati.

Linker
16. travanj 2024 10:18