Vedran Ćorluka
 REUTERS/Sergio Perez / REUTERS
EUROPSKA LIGA

HRVATI U BORBI ZA ČETVRTFINALE EUROPSKE LIGE Duje Ćaleta-Car pred novom ofenzivom Borussije, Ćorluka nakon povratka traži čudo protiv Atletico Madrida

EUROPSKA LIGA Igraju se uzvratne utakmice osmine finala, nekoliko je vrlo zanimljivih dvoboja u kojima će ulogu imati i Hrvati
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. ožujak 2018. 12:22

Danas su na rasporedu uzvratne utakmice osmine finala Europske lige. Iako nada umire posljednja, najbliže ispadanju je moskovski Lokomotiv našeg Vedrana Ćorluke, koji je u prvom ogledu s Atleticom u Madridu poražen s visokih 3:0. Moskovljani tek traže pravu formu nakon zimske stanke, a Atletico je u velikom naletu te je i najveći favorit za osvajanje trofeja u ovom natjecanju. Teško je vjerovati da može kompromitirati takav kapital. Šime Vrsaljko vjerojatno neće biti u početnoj postavi Simeoneove momčadi, a u Madridu su ostali Diego Costa i Gameiro.

Pivarić s Lazijom

Veliku pažnju privlači i gostovanje Borussije Dortmund u Salzburgu. Red Bull je pred tjedan dana priredio prilično veliko iznenađenje pobjedom u Njemačkoj, ima prednost od 2:1 i igru koja očito ne odgovara njemačkom bundesligašu. Mladi hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car bio je odličan u prvoj utakmici na Signal-Iduna Parku, danas ga opet očekuje težak zadatak protiv Borussijinih ofenzivaca, a minutaži se nada i Marin Pongračić. Salzburg doma nije poražen od kraja kolovoza i utakmice sa Sturmom.

Arsenal je napravio velik posao pobjedom od 2:0 na San Siru, na Emiratesu se od Topnika očekuje potvrda prolaska među osam najboljih s obzirom da im je ovo natjecanje jedina prilika za spas sezone.

- Europska liga je ove sezone vrlo jaka, možda je sad na višoj razini nego ikad prije. Nama je bilo važno izaći iz negativnog niza, vjerujem da možemo nastaviti u pozitivnom ritmu i proći u četvrtfinale - rekao je Arsenalov menadžer Arsene Wenger, koji može računati na sve igrače osim ozlijeđenog napadača Lacazettea, te naravno Aubameyanga koji nema pravo nastupa u ovom natjecanju.

Među Milanovim igračima koji kandidiraju za nastup protiv Topnika je i hrvatski napadač Nikola Kalinić. Što se tiče ostalih hrvatskih igrača, Josip Pivarić s Dynamom u Kijevu dočekuje Lazio. Prva utakmica je imala odlično, napeto drugo poluvrijeme, završila je 2:2, pobjeda je mogla otići na obje strane, pogotovo domaćinu. Za pretpostaviti je da će uzvrat biti sličan, sve je otvoreno, Ukrajinci vide šansu, ali Talijani jednako toliko žele dalje.

Diego Živulić s Viktorijom u Plzenu lovi dva gola minusa protiv Sportinga, ako je suditi po prvom ogledu to je vrlo teška misija, šansu su slabe jer Portugalci su se pokazali kao ozbiljnija momčad, dok će Kristijan Bistrović vjerojatno biti na klupi CSKA-a u uzvratu s Lyonom. Rusi su poraženi doma, ali nisu ostavili oružje u Moskvi, prije da mogu napraviti preokret. Josip Mišić nije prijavljen za europske nastupe Sportinga, kao ni Ivan Vargić za Lazio.

Nijemci u Rusiji

Za neutralne promatrače vrlo zanimljivi mogli bi biti i ogledi Bilbaa i Marseillea te Zenita i RB Leipziga... U oba slučaja radi se o dvobojima koji su otvoreni, gosti su donijeli prednost, no ona im ništa ne jamči. Primjerice, RB Leipzig je mogao i s većom prednošću matirati Zenit, no nakon što je Criscito iz slobodnog udarca smanjio na 2:1 bitno su im se povećali izgledi. Iako Nijemci i dalje djeluju kao bolja momčad, u Rusiji to neće biti jednostavno dokazati.

Linker
24. travanj 2024 22:42