REUTERS/Rafael Marchante
DOBRO GA POZNAJE

HRVATSKI TRENER NOĆNA JE MORA ZA NIZOZEMCA NA KLUPI FENERBAHČEA Zekić otkrio zanimljiv detalj: 'Ponašao se arogantno! Nije me ni jednom pogledao'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2018. 14:42

Dinamo večeras u Maksimiru otvara nadigravanje po skupinama Europske lige, a sa suprotne strane Modrima će stajati turski velikan Fenerbahče kojeg s klupe vodi Nizozemac Phillip Cocu.

Hrvatski trener Zoran Zekić dobro poznaje Cocua i može se reći da je za njega prava noćna mora. U kvalifikacijama za Europsku ligu prošle sezone Osijek je dva puta pobijedio PSV sa 1:0, a nizozemski klub je vodio baš današnji trener Fenerbahčea.

- Kako smo ih dobili? Bez problema, ha-ha...

Sa Zekićem je uvijek ugodno razgovarati, ne nudi stereotipe, voli se i našaliti, gurnuti dobar naslov.

- Ha, tako se to dogodilo. Oni su nas vjerojatno malo podcijenili, bili su u razdoblju kad im je intenzitet treninga bio malo jači, a mi smo tada igrali već treću europsku utakmicu. Nama se sve poklopilo, bili smo jako raspoloženi, odigrali super defenzivno i ofenzivno. Imali smo još dosta šansi - kaže nam Zekić

Kad smo ga pitali o treneru Fenera, kazao je:

- Phillip Cocu bio je puno bolji igrač nego što je trener! A Nenad Bjelica je bio i bolji igrač od njega! Eto sve sam vam rekao. Makar, nakon što smo ih mi dva puta pobijedili, PSV je kasnije dominirao.

Ispričao nam je jedan zanimljiv detalj vezan uz Cocua.

- Cocu se ponašao arogantno! Nije me ni jednom pogledao, a kamoli da mi je kazao jednu riječ nakon što smo ih dva puta dobili. Ali tko sam ja za njega? Kad je došao u Osijek, kad je vidio naš stadion, vjerojatno se malo uplašio, pa ni s kime nije želio pričati - završio je Zekić.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Cocu: Nema favorita, ali velik smo klub i želimo uspjeti u Europi

Phillip Cocu (47) kao igrač bio je defenzivni vezni, imao je sjajnu karijeru, igrao je za Alkmaar, Vitesse, PSV, a kao kruna bilo je odijevanje dresa Barcelone i naravno nizozemske reprezentacije.

Fener je preuzeo u lipnju ove godine, nakon što je cijelu dosadašnju trenersku karijeru proveo u PSV-u s kojim je osvojio tri prvenstva, dva Kupa i dva Superkupa. U Feneru mu nije baš najbolje krenulo u turskom prvenstvu. Sad se mora vaditi, ne samo u prvenstvu, već i protiv Dinama.

Hvatanje zaleta

Na press konferenciji su zanimljivi bili turski kolege. Dok za Nenada Bjelicu nisu imali niti jedno pitanje, za Cocua ih je bilo dovoljno. Čak toliko da je glasnogovornik Fenerbahčea morao kazati ono poznato “još samo jedno pitanje za kraj”... Mi smo ipak preduhitrili turske kolege, prvo smo ga pitali što misli o Dinamu.

- Imamo mladu momčad, ali tehnički jaku, dobri smo, imamo samopouzdanja, Vjerujem da ćemo igrati bolje nego u posljednjoj utakmici protiv Konyaspora. Dinamo je dobar protivnik s mnogo kvalitete, ali mi se nadamo da ćemo doći do uspjeha - počeo je Cocu.

Soccer Football - Champions League - Third Qualifying Round First Leg - Benfica v Fenerbahce - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - August 7, 2018   Fenerbahce coach Phillip Cocu reacts   REUTERS/Rafael Marchante
REUTERS/Rafael Marchante

U ponedjeljak Fener igra protiv Bešiktaša, je li ta utakmica važnija, hoće li danas čuvati neke igrače?

- Ne volim govoriti o utakmici u ponedjeljak, mi moramo dobro igrati danas jer nas očekuje teška utakmica, Mi želimo proći skupinu, a za to su potrebne pobjede. Ako bih mislio na Bešiktaš, izgubili bismo fokus kad se radi o utakmici s Dinamom. To se neće dogoditi, potpuno smo koncentrirani na Dinamo, želimo ostvariti naš cilj u Zagrebu, uhvatiti zalet za prolazak skupine.

Što je važnije, turska Superlig ili Europska liga?

- Za nas su oba natjecanja važna! Nema razlike. Želimo pobjeđivati u turskom prvenstvu, izbrisati loš start. Ali Fenerbahče je klub koji mora igrati na europskoj razini, mi se želimo jako dobro predstaviti u Europi. Mi želimo pobijediti u svakoj utakmici. Respektiramo Dinamo, ali želimo napraviti dobar europski rezultat, danas ćemo dati sve od sebe, igrat ćemo sa sto posto snage kako bismo dobili hrvatskog prvaka. To nam je sad glavni cilj, jer Fenerbahče je veliki klub.

Tko je favorit danas?

- Obje momčadi žele dobro startati, to će biti poticaj za dalje. Dinamo je dominantan u Hrvatskoj, igra dobro, ali mi možemo pobijediti u svakoj utakmici. Morat ćemo biti oprezni u obrani, a u napadu ćemo morati koristiti šanse. Nema tu favorita, ali mi želimo na kraju biti pobjednici - zaključio je Cocu.

Linker
18. travanj 2024 23:23