Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images
EUROPSKA LIGA

ISPALI OD RIJEKE, A SADA SU NA KORAK DO FINALA EUROPSKE LIGE Salzburg traži novu senzaciju protiv Marseillea, Vrsaljko i Atletico na Topnike u Londonu

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. travanj 2018. 13:01

Ispali su od Rijeke u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali su na putu do polufinala Europske lige izbacili Real Sociedad, Borussiju iz Dortmunda i Lazio. Nogometaši Red Bull Salzburga su na korak do velikog finala, pred njima su dvije utakmice s Marseilleom, s kojim su već igrali u skupini EL ove sezone. U Francuskoj je završilo bez pogodaka, u Austriji je Munas Dabbur zabio za pobjedu Salzburga.

- Kad smo već došli ovako daleko, naravno da sada želimo ući i u finale. No, prije toga, čeka nas doista snažan suparnik, koji je postao još opasniji tijekom posljednjih nekoliko tjedana. Bit će ovo za nas stvarno težak ispit, za čije ćemo polaganje morati pokazati sve svoje umijeće - najavio je Dabbur.

Važan dio momčadi austrijskog prvaka je i Duje Ćaleta-Car, mladi hrvatski reprezentativni stoper koji je na veliku scenu stigao na mala vrata. Iz Šibenika je kao 16-godišnjak otišao u Pasching, igrao je i za Liefering, a od 2015. je u Red Bullu, u kojem je standardan član udarne postave. U aktualnoj sezoni odigrao je već 46 službenih utakmica te upisao jedan pogodak i dvije asistencije, a danas ga čeka novi težak zadatak protiv Marseilleovih ofenzivaca.

- Suparnik ima vrhunske igrače, a uz to je i kao momčad izuzetno napredovao u posljednje vrijeme. Prošlo je neko vrijeme od naših susreta u skupini, i dosta se toga promijenilo u obje momčadi - naglasio je Salzburgov trener Marco Rose.

Marseilleov stoper Rolando je pun hvale na račun večerašnjeg suparnika.

- To je sjajna momčad sastavljena od mladih igrača, koji su spremni boriti se više od 90 minuta. Igraju istim stilom kao i Leipzig, dominiraju u Austriji i imaju puno kvalitete te njihov plasman u polufinale nije iznenađenje. Mi u ovoj utakmici želimo bilo kakvu pobjedu, a za to će nam biti potrebna i pomoć našeg 12. igrača - rekao je Rolando.

Vrsaljko na Topnike

Vrlo zanimljivo bit će i u Londonu, gdje se sastaju dva najveća favorita za osvajanje trofeja. Atletico Madrid dolazi u goste Arsenalu u oproštajnoj sezoni dugovječnog menadžera Arsenea Wengera, kojem njegovi igrači žele pokloniti europski trofej za rastanak. Elneny je izvan stroja do kraja sezone, no njegov nastup za Egipat na SP-u ne bi trebao biti upitan, a protiv Atletica za Topnike neće nastupiti ni Mhitarjan, no vraća se Özil.

Hrvatski reprezentativni branič Šime Vrsaljko nalazi se među 20 kandidata za utakmicu, a prema informacijama španjolskih medija Diego Simeone uvrstit će ga na desni bok obrane od prve minute. Na put je krenuo i oporavljeni Diego Costa, koji bi mogao ući s klupe, prednost imaju Griezmann i Gameiro.

Linker
26. travanj 2024 23:42