Hazard
 REUTERS/Maxim Shemetov / REUTERS
PEREZ I DRUŠTVO TRLJAJU RUKE

IZJAVA KOJU SU U MADRIDU ČEKALI GODINAMA! ZVIJEZDA CHELSEA ZATRESLA NOGOMETNI PLANET NAKON VELIKOG EUROPSKOG FINALA 'Mislim da je ovo kraj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2019. 01:35

Chelsea je po drugi put u svojoj povijesti osvojio Europsku ligu, pobjedom 4:1 protiv Arsenala u Bakuu. Topnici su tako ostali bez Lige prvaka drugu sezonu zaredom, dok su Bluesi uspješno okončali vrlo stresnu sezonu europskim trofejem nakon što su nastup u elitnom natjecanju već ranije osigurali trećim mjestom u Premier ligi.

Ipak, Chelsea će u iduću sezeonu gotovo sigurno ući bez prve zvijezde Belgijanca Edena Hazarda koji je po završetku utakmice dao naslutiti da je rastanak jako blizu.

- Svi znamo da smo skupina dobrih nogometaša kada želimo igrati zajedno. Još uvijek nisam siguran kada je moja budućnost u pitanju, ali, jedino što sam želio je osvojiti ovaj trofej. Moj saj je bio igrati u Premier ligi i to sam činio sedam godina. Mislim da je došlo vrijeme za nove izazove. Donio sam odluku još prije dva tjedna, sve ćete znati u idućih nekoliko dana. Mislim da je ovo zbogom, ali u nogometu se nikad ne zna.

Kada je sama utakmica u pitanju Hazard je kazao:

- U prvom poluvremenu obje su momčadi bile pod malim stresom, ali, ipak je to finale. Kada je Giroud zabio to je bio početak velike večeri. Kontrolirali smo utakmicu i zaista sam sretan što sam imao čast podići ovaj trofej.

Još i uoči same utakmice mediji su se raspisali o odlasku Hazarda odnosno o tome kako su Chelsea i Real Madrid dogovorili sve detalje oko preseljenja sjajnog belgijskog reprezentativca u Madrid.

Odšteta za njegov odlazak u redove Kraljevskoga kluba trebala bi iznositi rekordnih 115 milijuna funti, odnosno 130 milijuna eura!

Znalo se od ranije da bi ovog ljeta mogao uslijediti veliki transfer, jer Hazardu je preostala još samo godina dana ugovora s Chelseajem, u kojeg je 2012. godine stigao iz Lillea za 35 milijuna eura.

Za Bluese je ove sezone u Premier ligi postigao 16 pogodaka u 37 nastupa, a sa 15 dodavanja za pogotke bio je i najbolji asistent prvenstva. Belgijac može zabiti, asistirati, proći jedan na jedan, ali i graditi igru.

Za Madriđane bi u svakom slučaju trebao predstavljati veliko pojačanje, pogotovo nakon skromne sezone koju će svi Realovi navijači vrlo brzo zaboraviti.

Linker
19. travanj 2024 06:08