Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
UZVRAT U MAKSIMIRU

IZNENAĐENJE NENADA BJELICE NAJAVILO OPĆU OFENZIVU U ZAGREBU! 'MI SMO GLADNI VUKOVI' 'Spremni smo, ako treba, cijelu Viktoriju ugurati u njezin gol!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. veljača 2019. 00:31

Bio je svojevrsno Bjeličino iznenađenje u Plzenu. A iako nije odigrao na visokoj razini, ne može ga se nikako oslikati kao jednog od najvećih krivaca za poraz. Jer dok je Šitum bio na terenu, Dinamo je imao povoljan rezultat. A znamo i koliko njegovu energiju i požrtvovnost, odricanje za momčad, cijeni i voli Nenad Bjelica. Nije stoga čudno da Šitum konkurira i za uzvrat, ovog puta za poziciju desnog beka, s obzirom na izostanak Petra Stojanovića. Bjelica razmišlja između njega i Moharramija, čak i Rrahmanija. Međutim, od Šituma zna točno što može tražiti i dobiti, pa je Mario sigurno u ovom trenutku prva opcija.

- Ne znam, nisam još pričao s trenerom, nije mi ništa rekao. Stojke je dobio karton za jedini faul na utakmici, tako je ispalo, žao mi ga je. A što se mene tiče, protiv Slavena sam prvo igrao lijevog beka, pa desno krilo, mogu igrati koju god poziciju treba igrati. Za svoj Dinamo - sve - energično je poručio Šitum, kojemu se pokvari raspoloženje kad spomenemo utakmicu u Plzenu.

Nervoza i ljutnja

- Nekako, kad se sjetim prve utakmice, hvata me nervoza i ljutnja. To je trebalo puno bolje izgledati, nismo dali što možemo dati. Gledam nas na svakom treningu, koliko smo kvalitetni, idemo na svaku loptu, igramo sjajno. I onda nam se dogodi takav dan. Nismo zaslužili takav poraz, međutim moramo se dobro koncentrirati da nam se ne ponovi, da doista bude samo jedan loš dan. A to se događa i većim momčadima od Dinama.

Mnogi su nakon Plzena otpisali Dinamo, uz argument da je tamo promašen prolaz, a i da Modri nikad nisu okrenuli 1:2 u uzvratu?

- Iskreno, vidio sam što je rekao trener Bjelica, slažem se s njim da je ovo bolji rezultat nego da je 1:1. Znate kako je, kad je 1:1 uvijek imaš u glavi da ti je dovoljno 0:0, imaš neku kočnicu u sebi, kalkuliraš. Ovako, nema druge nego ići po pobjedu. A nama to najbolje odgovara. Imamo brzinu, agresivnost, opasni smo prema gore, gledajući dosadašnje rezultate garantiramo barem jedan gol. Nema čekanja i kalkuliranja, realne su mogućnosti da prođemo, uz pun stadion pogotovo, u atmosferi gdje jedva čekamo utakmicu.

Znamo što moramo

Postoji li pritisak uoči utakmice, jer, ipak nije “pod mus” proći dalje, ovaj Dinamo je već puno napravio.

- Svjesni smo što smo dosad napravili, međutim, vidim da smo još gladni uspjeha i prolaska, još ovakvih utakmica. Nedostaje nam pun stadion na HNL-u, zato guštamo u Europi i želimo i dalje guštati. To nam je poticaj za dalje, dodatan motiv. Nema pritiska, samo glad za uspjehom. Jedva čekamo da se pokažemo, da ih stisnemo, da se prestraše, da zagrme tribine, da se ispucamo i da ih uguramo sve u gol. Jedva čekamo da se ispalimo.

No, dobro, pitat će se u toj utakmici nešto i Viktoriju, pokazali su Česi u Plzenu koliko su ozbiljna momčad.

- Oni su neatraktivna momčad, koja igra neki dosadan nogomet. Nema tu nekih nepredvidljivih poteza, neke atrakcije. Krila kad dođu u poziciju, odmah centriraju. Ali su Česi vrlo kompaktni, stoje blizu suparniku, daleko od toga da su bezvezna momčad, kako neki misle. Volio bih da to bude utakmica u kojoj ćemo zabiti pet komada, ali znamo svi da neće biti tako, spremni smo u glavi na jednu drugačiju, zahtjevniju utakmicu. No, svi znamo što moramo raditi, kako igrati, a deficit će, vjerujem, biti naša prednost. Kad krenemo kao gladni vukovi, teško će nas zaustaviti.

Žicanje karata

Koliko je imao upita za karte, je li ih sve ispunio?

- Uf, koliko ih je bilo, ne znam ni sam. Upiti još uvijek stižu, svaki dan me puno ljudi zove i pita, ali neka znaju, nemam ih više. Pokušavam nešto užicati, ali mi ne ide, nema ulaznica i gotovo. Radujem se, kao i svi, punom Maksimiru, vjerujemo da ćemo uz podršku s tribina odigrati veliku utakmicu. I pobijediti Viktoriju, napraviti još jedan europski iskorak.

Najpolivalentniji Dinamov igrač imat će težak zadatak bude li igrao desnog beka, po toj strani ide puno napada Viktorije, zatim slijede centaršutovi. To će trebati spriječiti, baš se u tome krije jedan od razloga za (ne)uspjeh. Tko god zamijeni Stojanovića, imat će veliku odgovornost.

Linker
16. travanj 2024 23:40