Foto: Vojko Basic / CROPIX
VELIKI PROBLEM ŠKOTA

JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA ABERDEENA ŠOKIRAO ČELNIKE Nakon svega čini se nemogućim da zaigra u Rijeci; POJAČANJE NA RUJEVICI Stiže bivši stoper Hajduka

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 17:03

​Aberdeen se uoči Rujevice nada oporavku Michaela Devlina, stopera čijim bi se uvrštenjem u početnu postavu Andy Considine mogao prebaciti na svoju prirodnu poziciju lijevog beka, gdje silom prilika igra Greg Leigh, kojeg su hitno morali povući s posudbe. Trenutno ozlijeđeni 25-godišnji Škot odigrao je ove sezone samo 90 minuta protiv finskog RoPS-a, a s obzirom na to da trener McInnes već danima zaziva njegov oporavak, očito je da je riječ o bitnom igraču za momčad Redsa.

Teško razdoblje

- Pred nama je teško razdoblje, puno teških utakmica poput nadolazećih sa St. Mirrenom, Rijekom i Dundeeom. Nadam se da ćemo se kompletirati. Nadam se da će Devlin putovati s nama u Hrvatsku - rekao je McInnes nakon pobjede nad Heartsom (3:2).

- Vrlo je bitno da smo osvojili tri boda, jer Hearts je dobra momčad. Međutim, nisam zadovoljan što taj dobar početak utakmice nismo kapitalizirali još kojim pogotkom. Bili smo dobri u prvih pola sata, a onda smo malo pali. Znao sam da naši suparnici na klupi imaju kvalitetne igrače koji mogu napraviti probleme, što se i dogodilo. Na kraju smo ipak uspjeli, u mojim se igračima probudio inat i pobjednički karakter, koji su presudili. Puno nam je pomogla publika, do pobjede smo došli zajednički, ali na teži način - poručio je trener.

A tijekom ponedjeljka postalo je jasno zašto McInnes toliko plače za ozlijeđenim Devlinom. Naime, Scott McKenna, 22-godišnji standardni stoper i škotski reprezentativac, službeno je klupskoj upravi uručio zahtjev za transferom u Englesku. Prijelazni rok na Otoku za klubove Premiershipa i Championshipa istječe u četvrtak točno u 18.00, a poznato je da ga traže QPR i Nottingham Forest.

A s obzirom na taj “raspored sati” čini se nemogućim da McKenna odigra utakmicu na Rujevici pa potom bude transferiran. S druge strane, Aberdeen može ignorirati igračev zahtjev, ali postavlja se pitanje smisla i pristupa nezadovoljnog obrambenog igrača. I samo tako, McInnes ima dodatni problem...

Na Rujevicu stiže bivši stoper Hajduka

Ako se sve razvije kako na Rujevici priželjkuju da hoće, Lorenco Šimić danas bi mogao postati novi igrač Rijeke. Naravno, stvar se tek treba finalizirati, ali prema neslužbenim informacijama, sve je po pitanju posudbe uz mogućnost otkupa ugovora dogovoreno i Šimić bi uskoro mogao pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji riječke momčadi.

Inače, neki su albanski mediji objavili i vijest da su Rijeka, Osijek i Hajduk zainteresirani za dovođenje Erosa Grezde, no neslužbeno na Rujevici ne rade na tom angažmanu.

Linker
26. travanj 2024 12:03