Screenshot / Instagram
POVRATAK DINAMOVE DJECE

JEDNOGA JE DINAMO PRODAO BENFICI, DRUGI JE STIGAO ZAOBILAZNIM PUTEM, ALI OVAKAV POVRATAK NIJE OČEKIVAO 'Vraćam se Zagrebe tebi, a i bivšem klubu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2019. 19:07

Dinamo će u osmini finala Europske lige snage odmjeriti s portugalskom Benficom, odlučeno je na ždrijebu u Nyonu. Modri su europsko proljeće osigurali fantastičnom pobjedom protiv Viktorije iz Plzena na prepunom Maksimiru, a prvi je susret na rasporedu već 7. ožujka u Zagrebu.

Za Benficu nastupa i hrvatski nogometaš Filip Krovinović za kojega Nenad Bjelica kaže:

"Ne poznajem ga previše, znam da je dobro igrao, ali se potom ozlijedio. To je top klub s jako puno kvalitetnih igrača. Tamo ne možete igrati ako nemate vrhunsku kvalitetu. Ali, nadam se da ćemo im se dobro suprotstaviti."

Krovinović je dijete Dinama, u mlađim uzrastima na Maksimiru je nastupao od 2007. do 2009., a do Benfice je stigao preko NK Zagreba i Rio Avea.

Od trenutka kada su kuglice u Nyonu spojile njegov aktualni i bivši klub, Filip je zatrpan porukama prijatelja i navijača zagrebačkoga kluba koji ga traže ulaznice i dresove. Na njegovu je Instagram profilu nedugo zatim osvanula snimka uz glazbenu podlogu hita Magazina 'Dani su bez broja':

"Vraćam se Zagrebe tebi, a i bivšem klubu! E i da... kaj se tiče karata... nemam ih! Contra meu ex clube... na minha cidade! P. S. sobre os bilhetes... nao tenho!", poručio je Krova.

Krovinović je videoporuku snimio u svlačionici gdje je svoju sreću podijelio s dvojicom srpskih suigrača, Milom Svilarom i Andrijom Živkovićem. Na snimci sva trojica pjevaju Magazinov hit iz vremena kada je u sastavu bila Jelena Rozga, a Filip je uz to dodao:

"Onaj osjećaj kad izvučeš svoj bivši klub i svoj grad. Vidimo se, Zagrebe!"

Osim Krovinovića, za drugu momčad Benfice nastupa još jedan bivši dinamovac Branimir Kalaica.

FARO, PORTUGAL - JULY 14: Benfica's forward Branimir Kalaica during the Pre Season match between SL Benfica and Vitoria Setubal at Estadio do Algarve on July 14, 2016 in Faro, Portugal.  (Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)
Carlos Rodrigues/Getty Images

2016. je kao slobodan igrač otišao u Lisabon, a u to vrijeme bio je jedan od najboljih igrača Dinama u generaciji Josipa Brekala. Za Dinamo je, do prodaje u Benficu, igrao od 2011., a prošao je i sve uzraste hrvatske nogometne reprezentacije.

Linker
09. travanj 2024 20:23