Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images
MOŽE OSVETITI DINAMO

JOSIP BREKALO EKSPLODIRAO POPUT REBIĆA I OTKRIO VELIKU ZABLUDU SVOJIH SUPARNIKA KOJU MAJSTORSKI ISKORIŠTAVA 'Mnogi tako misle...'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 29. veljača 2020. 15:10

Jučer su izvučeni parovi osmine finala Europske lige. Ždrijeb nije donio obračun velikana, ali neće biti nezanimljivo. Ostalo je 16 momčadi koje će tražiti put do Gdanjska, gdje se 27. svibnja igra finalna utakmica.

Hoćemo li u tom poljskom gradu gledati nekog od hrvatskih igrača teško je predvidjeti, ali jasno je da Brozovićev Inter, uz Manchester United i Sevillu, spada u prvi red favorita. Međutim, momčad iz Milana nije baš imala sreće u ždrijebu, dobila je ove godine odlični Getafe i ovo je par koji možemo proglasiti najjačim u ovom stupnju natjecanja. Njima uz bok po snazi je i ogled Seville i Rome.

Karlo Bartolec s FC Kopenhagenom nesretno je ispao u Ligi prvaka, C. zvezda je bila bolja nakon 11 serija udaraca s bijele točke. Ipak, prošli su Danci skupinu Europske lige, potom su nakon 0:0 doma slavili u Glasgowu i izbacili Celtic, a protivnik u novoj rundi im je Basahsehir, momčad koja se bori za naslov prvaka Turske i koja je izbacila Sporting iz Lisabona.

Slično Rebiću

Olympiacos će put ponovno odvesti na Otok, nakon što su šokirali Arsenal ovog puta ih čeka Wolverhampton, čvrsta momčad koja bi mogla daleko u ovom natjecanju. Englezi su spali na dva slova, Manchester United bi kroz Europsku ligu najprije mogao Lige prvaka, sljedeća prepreka na tom putu im je LASK, vodeća momčad austrijske Bundeslige, koja i u Europi uspješno brodi, prekjučer su dovršili posao protiv AZ Alkmaara.

Borna Barišić i Nikola Katić s Glasgow Rangersima ostvarili su najbolji rezultat u Europi od 2008. godine kada su igrali finale ovog natjecanja i izgubili od Zenita. U Bragi su odigrali vrlo dobru utakmicu, posebno u obrani, a sada ih čekaju dva dvoboja s Bayerom. Nijemci su do jučerašnjeg ogleda RB Salzburga i Eintrachta imali stopostotan učinak, osam utakmica - osam pobjeda. Bayern, RB Leipzig i Borussia D. slavili su Ligi prvaka, Eintracht, Bayer i Wolfsburg dobili su prve dvoboje u Europskoj ligi, potonja dva i uzvrate. Bayer je slavio kod Porta, a Vukovi su bili bolji od Malmöa.

Opet je glavnu ulogu preuzeo Josip Brekalo, u sedam dana zabio je tri pogotka, jedan važniji od drugog. Svaki put bio je strijelac prvog gola za svoju momčad, u prvom ogledu sa Šveđanima izjednačio je rezultat, protiv Mainza je pokrenuo golijadu, a u Švedskoj je poveo svoju momčad prema osmini finala EL. Zanimljivo da je na prva dva dvoboja pogađao slabijom, lijevom nogom, dok je u Malmöu zabio desnom. Pomalo ova njegova priča podsjeća na Rebićevu, koji je u Milanu bio u drugom planu, a onda ‘eksplodirao’.

- Da, prva dva sam zabio lijevom, sada je red da nastavim s desnom. Mnogi misle da mi je lijeva noga slabija, pa mi suparnici ostavljaju prostor - objasnio je Brekalo, za kojeg i trener Glasner ima samo riječi pohvale.

- On je iznimno jak u završnici.

Wolfsburg u sljedećoj rundi čeka ogled sa Šahtarom, s ovako dobrim Brekalom njihove šanse su velike.

- Trenutačno je sve kako sam zamišljao, prošlost me je naučila neke stvari. Sve je ovo proces učenja, veselim se svakoj novoj utakmici - zaključio je Brekalo, koji sada ima prigodu “osvetiti” svoj bivši klub Dinamo, koji je bio lošije plasiran u skupini Lige prvaka od Šahtara i tako okončao svoj europski put ove sezone.

Linker
19. travanj 2024 15:18