CROPIX
'NEĆEMO POLETJETI'

KAPETAN OTKRIO ŠTO SE PROMIJENILO U NOVOM, MOĆNOM DINAMU 'Da smo ranije izvukli Anderlecht i Fenerbahče ne bismo ni primirisali ovakav rezultat...'

ARIJAN ADEMI Dinamov kapetan svjedočio je i utakmicama kada su Modri neshvatljivo gubili kod PAOK-a i Celtica
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. listopad 2018. 13:03

Hodao je prema šalteru za provjeru putovnica na ‘Tuđmanu’, krenuli smo s pitanjem koliko se puta u Zagreb s europskih putovanja vraćao pognute glave? Nasmijao se.

- Ha-ha, puno puta su glave bile pognute, ali promijenilo se to ove godine. Neka tako i ostane - raspoloženo je rekao.

Dinamov kapetan svjedok je vremena, bio je u Dinamu i kad su Modri nakon startnih pobjeda protiv Villarreala i Astre gubili kod PAOK-a i Celtica, iako su u obje utakmice bili bolji, bliži pobjedi. Sad su tu karmu uspjeli promijeniti.

- Stvarno, uf, kako smo te utakmice gubili. Tamo u Solunu, sjećam se, neka lopta na drugu stativu, gužva je bila, primili smo ni iz čega. A u Glasgowu... Još mi danas nije jasno kako smo to izgubili. Wilson Eduardo je sam imao nekoliko šansi, pogodio vratnice, grede, oni nam zabili, praktički, iz jedne prilike. Ma taj Wilson bio je dobar igrač, tko zna, da je tada zabio za pobjedu, možda bi mu se okrenulo u karijeri, možda bi ostavio dubok trag i u Dinamu. Ali da, stvarno je bilo tih razočaranja.

Što je sad drugačije, zašto ovaj Dinamo igra bolje nego onda, sad je nakon dva kola na kontu šest bodova?

- Dosta se toga poklopilo, kliknuli smo kao momčad, mi međusobno, pa igrači s trenerom. Imamo uzajamno povjerenje, puni smo samopouzdanja, osjećamo se moćno. Tada protiv Celtica bili smo i mladi, nije bilo dovoljno iskustva, ali opet, ovo što smo napravili, to je velika stvar. Vjerujte, da smo ranije izvukli Anderlecht i Fener ne bismo ni primirisali ovakav rezultat.

No, onda je stao na loptu, upozorio i on da ne smije biti nikakve euforije i pretjerivanja..

- Znamo što se sve događalo u prošlosti, kako se sve znalo brzo okrenuti. Pamtim te euforične trenutke, pa onda spuštanje na zemlju. Zato, vjerujte, ove dvije utakmice sa Spartakom bit će nam najteže. U njima možemo puno toga riješiti, ali i puno toga zakomplicirati. Njihov stil igre je drugačiji od Fenerova i Anderlechtova, oni ne napadaju, nego čekaju priliku za kontru, trebat ćemo se tome prilagoditi.

Siguran sam da će nas trener i njegov stožer pripremiti za te utakmice odlično kao i za sve dosad. Stoga, prvo da mi uzmemo bodove, da i matematički osiguramo drugi krug, onda ćemo proslaviti. Bit će vremena. Ponizni smo, nećemo poletjeti.

Kako mu zvuči da bi mogao biti prvi kapetan Dinama nakon 48 godina koji će povesti momčad u europsko proljeće?

- Ha, nema većeg od toga. Ali, polako, prvo je na redu Rudeš. Želimo pobjedu da se odvojimo na ljestvici, da odmaknemo Lokomotivi, Osijeku i ostalima, a kad dođe vrijeme da se pripremamo za Spartak, sigurno ćemo se pripremiti. Čeka me i nastup za reprezentaciju Makedonije, protiv Armenije i Lihtenštajna. Mišić je dobro, iako je ozljeda trajala dosta. No, zdrav sam, spreman - poručio je Ademi.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 16:15