CROPIX
TUGA NA RUJEVICI

KEK NEUTJEŠAN NAKON PORAZA KOJI JE ŠOKIRAO KVARNER 'Kada kod kuće ne stvoriš niti jednu priliku iz igre, onda ne možeš ništa očekivati u Europi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 01:09

Nogometaši Rijeke nisu uspjeli izboriti plasman u završnu rundu kvalifikacija za plasman u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu trećeg pretkola na Rujevici izgubili 0-1 od norveškog Sarpsborg nakon što je prva utakmica završila 1-1. Pogodak odluke zabio je Patrick Mortensen u 84. minuti.

Nakon što je ogled u Sarpsborgu završio 1-1, Rijeka je bila apsolutni favorit za prolaz. Očekivalo se kako će hrvatski doprvak na svojoj Rujevici iskoristiti pozitivan rezultat i izboriti prolaz u play-off rundu. Nažalost, momčad Matjaža Keka je odigrala blijedu predstavu razočaravši svoje navijače. Domaćin je dominirao, ali bez pravih prilika. Veći dio utakmice gledali smo veliku borbu za svaku loptu, ali bez prilika ili opasnijih udaraca.

Sarpsborg će se u svom premijernom europskom nastupu za plasman u Europsku ligu boriti protiv Maccabi Tel Aviva koji je u dvije utakmice bio bolji od armenskog Pjunika.

Nakon utakmice oglasio se i trener domaćina, Matjaž Kek.

- Jednostavno smo u ovoj utakmici radili sve suprotno od onoga u Norveškoj. Nismo uspjeli povezati dva-tri dodavanja, niti stvoriti neku ozbiljniju šansu iz igre. Od odbijenih lopti nismo pokupili ništa, kao da se neki strah uvukao u igrače. Dogovor je bio da probamo što ranije postići pogodak kako bi odveli utakmicu u mirnije vode, ali nismo uspjeli. Čestitam Norvežanima. Zabili su taj pogodak na način na koji njima odgovara i to treba poštovati. Sigurno će sada biti teško i ovo bi moglo odrediti smjer u kojem će klub ići u idućih nekoliko mjeseci. Nismo bili pravi i nismo zaslužili prolaz - kazao je Kek pa nastavio:

- Imamo velikih problema u planu igre, ista je situacija bila i protiv Hajduka. Ako ne nametneš svoj stil igre u ovakvoj utakmici onda ti se to vrati. Kad kod kuće ne stvoriš niti jednu pravu šansu iz igre onda ne može ništa niti očekivati u Europi. Sve skupa, bili smo u grču. Sada nas čeka prvenstvo. Hvala Armadi, mi smo razočarani, ali žao mi je što smo razočarali naše navijače.

Linker
19. travanj 2024 02:24