CROPIX
DVA SASVIM RAZLIČITA LICA

KEK VIDNO POTRESEN: Svi smo krivi! IGRAČI BRUTALNO ISKRENI OTKRILI NAJVEĆI PROBLEM RIJEKE: Prvo poluvrijeme smo iz razbili, u drugom nas je Bog spasio

MATEO SUČIĆ iz GRČKE Riječani imaju za čim žaliti jer su do sudačke nadoknade prvog poluvremena i primljenog prvog gola izgledali perfektno
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. studeni 2017. 09:58

Pomiješani su bili osjećaji nogometaša Rijeke nakon utakmice protiv AEK-a. Ispustili su pobjedu, prokockali dva pogotka prednosti i oprostili se od Europe, ali i odigrali utakmicu, ili barem jedno poluvrijeme, koje je pokazalo jedno sasvim drugačije lice od onoga u nekim HNL utakmicama.

Ipak, striktno rezultatski gledano remi je ravan porazu.

- Teško je igrati ovdje, AEK je kvalitetna momčad, dok nama fali nešto da do kraja prelomimo iako smo odigrali kvalitetnu europsku utakmicu - kaže Matjaž Kek, trener čija momčad u prvom poluvremenu, uz dva pogotka imala još prilika da prednost učini većom i “ubije“ svaku nadu suparnika.

Igra se 95 minuta

- AEK je bio neprepoznatljiv u prvom dijelu, Rijeka kakvu dugo nismo vidjeli, a onda se dogodi 47. minuta, pad koncentracije i drugo poluvrijeme u kojem smo presporo izlazili iz vezne linije. Nije mi se sviđao kriterij suca, ali moramo se naviknuti da nije svaki kontakt faul. Rekao sam igračima, ako ne vjerujete do kraja u sebe, suigrače, u sustav, onda će nastati problemi - poručio je trener Bijelih.

I poentirao onime što se često povlači nakon europskih utakmica.

- Čestitke za 46 minuta, ali Europa je fizika, 95 minuta nogometa.

Posebne pohvale od Keka dobio je Livaja.

Livaja je u formi, ima kvalitetu da rješava jedan na jedan, a nama je trebalo predugo da pokrijemo prostore u koje je on ulazio. Odigrao je veliku utakmicu, ali i kod nas je par igrača odigralo dobro. Svi u klubu kao da smo izgubili vjeru u naš nogomet koji je bio provjereno kvalitetan, svi smo krivi kao što smo svi bili zaslužni.

Slična su razmišljanja izlazila i iz svlačionice.

- Odigrali smo najbolje prvo poluvrijeme u zadnjih mjesec dana, postigli dva pogotka i šteta što nas je poljuljao taj primljeni gol u zadnji sekundama prvog dijela. Kasnije su nas potpuno nadigrali, mislim da je remi realan, bez obzira što je teško prihvatiti taj oproštaj od Europe – rekao je Domagoj Pavičić, jedan od motora riječke igre u prvom dijelu.

- Što se dogodilo u nastavku? Odmah su nas krenuli stiskati, mi smo se nesvjesno povukli, taj pogodak ih je vratio u život, što je uz ulazak Livaje bila glavna prekretnica u utakmici. Ali ovaj bod nam puno znači nakon nešto slabijih rezultata.

Psihološki pad

Brutalno iskren bio je i središnji branič Dario Župarić. Takav je uvijek, bez dlake na jeziku, pa kao što će pohvaliti vrhunsko prvo poluvrijeme, tako će bez zadrške reći da su Bijeli u nastavku imali puno sreće.

- Prvo poluvrijeme smo iz razbili, ali u drugom dijelu nas je Bog spasio. Prvo poluvrijeme smo imali prilike da prednost bude još veća, a onda je taj primljeni pogodak utjecao na drugo poluvrijeme, na našu psihu. AEK se dignuo i realno možemo biti sretni što je 2:2 - kaže Župarić, dodajući ipak da je dobra predstava protiv kvalitetnog suparnika velika injekcija samopouzdanja.

- AEK je klub koji puno ulaže, koji je doveo puno pojačanja, ali mislim da smo pokazali da se možemo nositi s njima. Sada to što smo odigrali u prvom poluvremenu moramo pokazati i u HNL-u, kada su na drugoj strani slabiji suparnici - zaključio je Dario Župarić.

Linker
22. travanj 2024 22:22