Tom Dubravec/ CROPIX
REAKCIJA TRENERA

KOPIĆ PUN OPTIMIZMA 'Meni je najbitnije da smo bili Hajduk kakav priželjkujemo' STEAUIN TRENER TO NIJE OČEKIVAO 'Bili smo iznenađeni promjenom sistema

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2018. 01:26

Hajduk je u 3. pretkolu Europske lige remizirao s rumunjskim FCSB-om 0:0. Igrači Hajduka djelovali su agresivnije, odlučnije i konkretnije, stvorili su mnogo prilika i prava je šteta što dobra igra nije okrunjena pogotkom. Najbliže pogotku bio je Said pokušajem glavom pri kraju utakmice, ali mogao je i Hajduk primiti zgoditak u posljednjim sekundama utakmice, međutim istaknuo se vratar Posavec.

Trener Bijelih Željko Kopić nije bio nezadovoljan prikazanim:

"Meni je najbitnije da smo danas bili Hajduk kakav priželjkujemo. Igrali smo baš onako kako se i očekuje od nas. Jedino je velika šteta što nismo uspjeli postići zgoditak. Dobivali smo veliki broj duela i dugih lopti, ostvarili smo ono što smo zacrtali. Oni su se dobro branili i bili vrlo opasni.

Generalno sam zadovoljan, ali žao mi je što nismo zabili pogodak. Nismo još na razini i moramo neke stvari napraviti bolje i nadam se da ćemo uspjeti zabiti pogodak u Bukureštu.

Steaua je izuzetno jaka ekipa u obrani, znaju igrati. Mi smo radili pritisak na loptu i nismo im dopustili organizaciju igre. Juranović i Lopez su dominirali po boku, dali smo sve od sebe i zato imamo razloga za optimizam za iduću utakmicu.

U prvih par utakmica smo imali problema s kontranapadima, danas smo drugačije postavili igru, bili smo jaki u duelu. Moramo imati na umu da su neki igrači prvi put igrali zajedno i moramo gledati za dalje, posložiti se do utakmice u Bukureštu.

Očekujem maksimum od svakog pojedinca, volio bih da su igrači u boljem stanju, ali tako je kako je... napravit ćemo najbolje što možemo od toga.

Slijedi utakmica protiv Rijeke, moramo se baciti na glavu na Rujevici i dati sve od sebe."

Nicolae Dica, trener Steaue, ostao je iznenađen Hajdukovom promjenom sustava.

- Teren je bio loš za obje momčadi, igralo se s puno dugih lopti, a mi nismo imali puno prilika, tek jednu u posljednjoj minuti. Bili smo malo iznenađeni jer je Hajduk promijenio sistem pa je Lopez igrao na beku, a Caktaš odmah iza Ivanovskog. Ali i nakon prve utakmice šanse su 50:50, Prije utakmice sam rekao da je Hajduk nažan na svom terenu gdje ima podršku naviača koji su i večeras bili sjajni - poručio je Dica.

Uzvrat je na rasporedu za tjedan dana, 16. kolovoza u Bukureštu.

Linker
24. travanj 2024 16:27