Reuters / Jason Cairnduff / REUTERS
NA POMOLU VELIKA BORBA

KREĆE UEFINA 'LIGA ZA BEDAKA' Glavni favorit za naslov je Manchester United, a u Stockholm želi barem 18 Hrvata

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. rujan 2016. 13:05

Najveći favoriti za osvajanje Europske lige trenutno su u Ligi prvaka, uključujući branitelja trostrukog naslova Sevillu u skupini s Dinamom.

Od 48 klubova koji večeras kreću u lov na finale koji se igra u Stockholmu 24. svibnja s ulogom mjesta u Ligi prvaka 2017., kladioničari jedinim pravim favoritom vide Mourinhov Manchester United, s koeficijentom 6. Slijede Roma (15), Athletic i Inter (18) te Schalke (22)...

U Europskoj ligi igra i osam klubova s hrvatskim igračima, sadašnjim, bivšim, ali i budućim reprezentativcima, a ima ih i s državljanstvima drugih zemalja (Austrija, Njemačka, BiH); Inter (Brozović, Perišić) od 21.05 dočekuje Hapoel iz Be’er Sheve, Fiorentina (Badelj, Kalinić, H. Milić) u isto vrijeme gostuje u Solunu kod PAOK-a (Leovac), a Šahtar (Srna, Eduardo) u Turskoj (Konyaspor).

U tri austrijska kluba također su zastupljeni Hrvati: Red Bull Salzburg osim Duje Ćaleta-Cara od rujna ima još jednog mladog reprezentativca, Josipa Radoševića, od 21.05 dočekuju Krasnodar; u prvih 11 Rapida je Riječanin Ivan Močinić, Matej Jelić je ozlijeđen, a u kadru je Dino Kovačec, a na bečkoj Allianz Areni suparnik od 19.00 im je Genk s donedavnim ‘hajdukovcem’ Tinom Sušićem; bečka Austria Ognjena Vukojevića, pak, u 19 sati gostuje na Nacionalnom stadionu u Bukureštu kod rumunjskog prvaka Astre, a u kadru Bečana su i Nijemac Petar Filipović i Austrijanac Marko Kvasina.

Azerbajdžan ima dva kluba u Europskoj ligi, a u jednom od njih, Gabali, važnu ulogu ima naš bivši mladi reprezentativac Filip Ozobić, kojem se nedavno pridružio Petar Franjić, od 19 sati gostuju kod Anderlechta. U Steaui, pak, igraju Adnan Aganović i Antonio Jakoliš, startaju u 21.05 u Ankari protiv Osmanlispora.

I vratimo se favoritima, Man. United odmah na startu igra derbi skupine A s Feyenoordom u Rotterdamu (19.00), a zanimljiv će biti i sraz Nice s Balotellijem protiv Schalkea (21.05).

Europska liga, 1. kolo:

Skupina A

Feyenoord - Man. United

Zorya - Fenerbahçe

Skupina B

APOEL - FC Astana

Young Boys - Olympiacos

Skupina C

Anderlecht - FK Qabala

Mainz - St. Etienne

Skupina D

AZ Alkmaar - Dundalk

Maccabi Tel Aviv - Zenit St. Peterburg

Skupina E

Astra Giurgiu - Austria Beč

Viktoria Plzen - Roma

Skupina F

Rapid Beč - Genk

Sassuolo - Athletic Bilbao

Skupina G

Panathinaikos - Ajax

Standard Liege - Celta

Skupina H

Braga - Gent

Konyaspor - Šahtar

Skupina I

Nice - Schalke

Salzburg - Krasnodar

Skupina J

Qarabag - Slovan Liberec

PAOK - Fiorentina

Skupina K

Inter - Hapoel Beer Sheva

Southampton - Sparta Prag

Skupina L

Osmanlispor - Steaua

Villarreal - Zürich

Linker
25. travanj 2024 17:02