Ademi
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
KOMENTAR ZA SPORTSKE

LEGENDA ODUŠEVLJENA BJELIČINIM DINAMOM: 'BILI SU MAESTRALNI' Posebno istaknuo jednog čovjeka: 'Takav tip igrača nam nedostaje u reprezentaciji!'

Piše: Branko StruparObjavljeno: 22. veljača 2019. 22:56

Odigrali su vrhunski, svi pojedinci i cijela ekipa, stvarno je bio užitak gledati ovu utakmicu. Prvi gol bio je sjajan, takvu akciju stvarno dugo nisam vidio, svaka čast dečkima. Volim kad iz akcije padne gol, a ta Petkovićeva peta, pa Olmovo preskakanje lopte, baš čudo. Zbilja je Dinamo bio maestralan, svakome bih dao desetku, nikoga ne bih posebno izdvajao, jer je svatko od njih vrhunski odradio svoje. ZA SPORTSKE NOVOSTI KOMENTIRA BRANKO STRUPAR.

Vidjeli smo i u prvoj utakmici da je Dinamo nezasluženo izgubio. Bio je bolji, ali je mali pad koncentracije doveo do toga da je Pernica zabio golove kao Thuram Hrvatskoj, možda i jedine u karijeri. Bjelica je vjerovao da može proći, ali nakon ovih 3:0 ne možeš reći da je Viktoria loša ekipa. Dinamo je zabio na vrijeme, vrlo brzo, odmah i drugi, i tu dobiješ krila, a oni znaju da se moraju otvoriti jer trebaju zabiti. Od prve minute su se Modri nametnuli i pokazali da su oni ti koji prolaze dalje. I Moro i Gojak mogu igrati u prvoj postavi, Bjelica ima taj luksuz da ima širinu odabira. Kapa do poda stožeru na pripremi i igračima na izvedbi.

Spominje se nakon ovakve utakmice Bruno Petković i kao reprezentativni kandidat. Ja sam ga i prije nahvalio, i ako ovako nastavi, takav tip igrača nama nedostaje u reprezentaciji jer, nažalost, više nemamo Mandžukića. I ja sam bio sličan tip igrača, visok i robustan, pa mogu puno pričati o njemu. Odlično surađuje s nadolazećim igračima, može biti mantinela, zna se zagraditi, sačuvati loptu kad treba. Sjetim se i danas kako su mi u Engleskoj vikali ''keep the f... ball!'', ha-ha. On je otvorio utakmicu, sve je napravio za gol Oršića, pa je i sam zabio. Bez daljnjeg zaslužuje desetku, ali nemojmo zaboraviti ni kako je maestralno u Češkoj dao loptu Olmu, to je bilo vrhunski. Ima ono što je bitno u nogometu, ima ideju, ima vic u igri.

Po načinu kako je Dinamo odigrao sinoć, mislim da se može nositi sa svakime. Moraš imati i malo sreće, ali i zadržati koncentraciju u bitnim trenucima jer tu se svaka pogreška kažnjava.

Lijepo je bilo čuti da bi Dinamo mogao otvoriti mogućnost za još jedan hrvatski klub u Europi, što bi bilo vrhunski za naš nogomet nakon uspjeha reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da u ovim trenucima cijela Hrvatska navija za Dinamo jer dečki to zbilja zaslužuju. Od srca im želim novi iskorak!

Linker
19. travanj 2024 22:01