Marijan Čerček
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
BIO JE PAKLENI IGRAČ

LEGENDARNI DINAMOV STRIJELAC POSLJEDNJEG PROLJETNOG POGOTKA U EUROPI 'Ovo nikako nisam mogao propustiti! Šteta što ovo nije doživio Tomislav Židak...'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. veljača 2019. 23:45

Ako je Marijan Novak zabio dvaput Marseilleu da bi Dinamo igrao na proljeće u Europi, njegov vjenčani kum i imenjak Marijan Čerček zabio je posljednji Dinamov proljetni pogodak u Europi prije onog koji je zabio Dani Olmo u Češkoj. Zabio je za utješnih 1-3 Schalkeu u Zagrebu u četvrtfinalu Kupu kupova, nakon čega je u uzvratu u Njemačkoj bilo 1-0 za bundesligaša i Dinamo je ispao.

Naravno, i "Čera" se našao u jednoj od VIP loži maksimirskog stadiona zajedno sa svojim kumom i ostalim legendama kluba:

- Ja sam, za razliku od bolesnog kuma Marijana na svakoj Dinamovoj utakmici ako sam zdrav. Ne propuštam gotovo niti jednu. Ovu pak nikako nisam mogao propustiti. Ovi su dečki ostvarili ono što je nama zadnjima pošlo za rukom. Ovo je velika stvar, prije utakmice tvrdio sam da ćemo proći Viktoriju jer smo bolji.

"Čera" je bio oduševljen Dinamovim pogocima kakve je i sam zabijao:

- Onaj prvi je bio prekrasan, poseban gol. I drugi je bio dobar, bilo je vidljivo da se to treniralo, to je bio pogodak iz uvježbane akcije.

Oni malo stariji pamte da je upravo on zabio Leeds Unitedu, bio je to jedan od najvažnijih pogodaka u povijesti Dinama, koji je, zajedno s golom Krasnodara Rore, donio trofej Kupa pobjednika velesajamskih gradova (2-0 u Zagrebu, 0-0 u uzvratu):

- Davno je to bilo, bila su to lijepa romantična nogometna vremena.

I Čerčeku je nešto nedostajalo na utakmici:

- Da je to barem doživio Tomislav Židak. Bio je veliki dinamovac, čovjek koji je volio klub, volio je sve, no najviše je bio vezan uz moju i uz onu Ćirinu generaciju iz 1982. Šteta što ovo nije doživio...

Linker
20. travanj 2024 00:54