REUTERS/Radovan Stoklasa
PROBLEM BI MOGAO BITI I TEREN

MODRI NA SVAKOJ POZICIJI IMAJU BOLJEG IGRAČA, ALI U JEDNOM SEGMENTU SPARTAK IMA SVOJE JAKO ORUŽJE 'Tu leži najveća, možda i jedina zamka...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. listopad 2018. 14:18

Marko Tešija rođeni je Splićanin, igrao je Zadru, Zrinjskom, Zagrebu, Dugopolju, Gorici..., sad je igrač slovačke Senice. Kluba koji je na dnu ljestvice i koji je u subotu izgubio 1:4 upravo na gostovanju kod Spartaka u Trnavi. Ipak, iako se pobjeda čini uvjerljivom, Marko Tešija, koji je u igru ušao u 75. minuti, nije impresioniran onime što je pokazao Dinamov suparnik.

- Iskreno, mi smo im dali puno prostora, pobijedili su nas kroz sredinu, napravili smo nekoliko grešaka i oni su to iskoristili. Ali, ne mogu reći da su oni sad odigrali nešto veliko, da su nečime oduševili. Ili da su napravili neki veliki pomak u igri i formi - govori Tešija, koji ne dvoji da je Dinamo bolja momčad od Spartaka.

- Po mojem mišljenju, Dinamo na svakoj poziciji ima bolje igrače od Spartaka. Individualna kvaliteta je na Dinamovoj strani, Dinamo je favorit, a pogotovo će to biti u Maksimiru, teško da Spartak tamo može nešto napraviti. No, ako gledamo ovu prvu utakmicu, Dinamu neće biti lako doći do pobjede. Jer, Spartak nije momčad koja će napasti, koja ima puno rješenja u ofenzivi, već momčad koja voli prepustiti inicijativu suparniku, stati iza lopte. Ali taj dio, obrambeni, Spartak radi jako dobro, čvrsta i disciplinirana momčad u toj obrani, nije ih lako probiti. A prema naprijed... Ha, ne bih čak rekao niti da su dobri u kontrama, više im je oružje prekid. Zapravo, za Dinamo tu leži najveća, možda i jedina zamka. Da Spartak zabije neki takav gol nakon prekida pa onda čuva i brani rezultat, ili da Dinamo promaši nekoliko prilika pa onda primi gol i izgubi bodove. To su dva načina na koje Spartak može iznenaditi, tako je uglavnom pobjeđivao i dosad, recimo, protiv Anderlechta. Ne bi bilo prvi put da takva momčad pobijedi na taj način.

Teren donio bodove

Dinamu bi problem uistinu mogao biti i teren u Trnavi.

- Teren je loš, zahvaljujući njemu je Spartak i došao do tih pobjeda u Europi, suparnici se nisu najbolje snašli. Sad je nešto bolji, ali još uvijek nije idealan. Odgovara momčadi poput Spartaka, koja ispucava lopte, udara, koja se brani. Znate, Spartak i u domaćem prvenstvu i protiv slabijih slovačkih momčad igra isto, ne napada već čeka priliku i brani se, tako da tu taktiku sigurno neće mijenjati ni protiv Dinama. Od igrača bih istaknuo iskusnog napadača Bakoša koji zna biti opasan, zatim Grendela, imaju dobre izvođače prekida... Da, i taj Jirka nije loš, on je već prodan Zvezdi, zatim naš Dangubić. Ali, kad se sve zbroji uglavnom su fizički dobra momčad, jaki su, izdržljivi, puno trče, to im je najveća snaga - kaže Tešija.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 12:50