Nikola Vilic / CROPIX
'ČEKA NAS ZAHTJEVAN PROTIVNIK'

MOGAO BI TO BITI VELIKI PROBLEM ZA HAJDUKOVU IGRU! Kopić najavio otvaranje sezone: 'Za ono što mi pokušavamo igrati travnjak nije dobar'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. srpanj 2018. 21:46

Miran je i koncentriran europski debitant Željko Kopić pred novi europski izazov Hajduka. Bijeli sutra na Poljudu otvaraju europsku sezonu, a u drugom pretkolu Europa lige u Split dolazi Slavija iz Sofije.

Sutrašnju utakmicu s bugarskom ekipom danas su pred novinarima najavili trener Hajduka i kapetan momčadi Zoran Nižić

- Pripremno razdoblje smo odradili prema planu treninga i utakmica. Imali smo razloga za zadovoljstvo, jer nije bilo ni problema s ozljedama. U dobrom stanju ulazimo u natjecateljski dio sezone. Slavija? Gledali smo, analizirali smo ih, vidjeli smo ekipu koja je čvrsta. Imaju Bugari defenzivnu stabilnost, opasni su u kontranapadima, svjesni smo da nas očekuje zahtjevan protivnik. Zato se traži se strpljenje i pamet, a remeteći faktor će nam biti slabije stanje travnjaka. Mi smo momčad koja dominira i igra napadački nogomet. Naglasak je na visokom intenzitetu, jasnoj ideji igre i svi igrači koji istrče pružit će maksimum u kontekstu kvalitete igre, na kraju i rezultata - kazao je Kopić u uvodu.

Prošle sezone je bilo problema sa defenzivno orijentiranim momčadima.

- Slavia upravo tako igra protiv nominalno jačih ekipa. Gledali smo utakmicu protiv Ludogoreca gdje je Slavia imala snažan defenzivan blok. Dosta smo radili na tome, u pripremnim utakmicama smo dosta ekipa doveli u poziciji da se brane, da budu defenzivni. Ali, isto tako moramo biti oprezni i spriječiti kontranapade, jer imaju opasne igrače u tranziciji.

Često se spominje travnjak, može li se precizirati u kakvom je stanju nakon Ultre ?

- Za ono što mi pokušavamo igrati nije dobar. Kada želiš kontrolirati događaj, kada želiš imati posjed tražiš i kvalitetan travnjak.

Jeste li definirali početnu jedanaestoricu svoje momčadi ? Radošević ili Palaversa ?

- Sastav je definiran, ali nikada ne izlazim s početnom postavom. Dan prije utakmice imaš ideju igre i sastava i to uvježbavamo na treningu.

Split, 290618.
Veceras je u Splitu na stadionu u Poljud Hajduk ugostio poljski Gornik Zabrze te u prijateljskom usretu slavi s visokih 4 : 0.
Uvertira u susret bilo je druzenje ugraca Hajduka s djecom na samome terenu sto je prvi puta da se tako nesto organizira u Splitu.
Na fotografiji: slavlje igraca Hajduka.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Kapetan Zoran Nižić drugu godinu zaredom predvodi Bijele u europskom pohodu.

- Prošli smo jako dobre pripreme i jedva čekamo da počne prva utakmica. Travnjak ? Uvijek nakon Ultre nikada nije bio u idealnom stanju, ali mi moramo dati svoj maksimum. Nema alibija.

Je li Hajduk spreman napraviti korak više, preskočiti zadnju prepreku ?

- Uvijek smo bili blizu, falio je faktor sreće, sitnice su nas dijelile od plasmana u Europa ligu. Nadamo se da ćemo to ove godine i napraviti.

Linker
16. travanj 2024 16:33