CROPIX
NAJEŽIO SE

NA MAKSIMIR JE SINOĆ DIREKTNO IZ DUBAIJA STIGAO POSEBAN GOST I OSTAO OČARAN DINAMOM 'Čovjek se doista naježi kad sve to vidi. Čudesna večer...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. veljača 2019. 08:56

Dinamo na kakvog nismo navikli, pobjednički, koji ne prima golove u osamdesetima minutama i prosipa pobjede, čija momčad drži koncentraciju i visoki nivo do kraja, oduševio je i izbornika Zlatka Dalića.

Izravno iz Dubaija doletio je Zagreb na utakmicu "modrog proljeća“...

- Ježio sam se na tribini u sjajnom ambijentu - kazao nam je Dalić.

Kakav je izbornikov komentar?

- Čestitke Dinamu i treneri na sjajnoj, veličanstvenoj utakmici i prolasku dalje. Bilo je zaista sjajno, i igra, atmosfera, čovjek se doista naježi kad sve to vidi. Čudesna večer na Maksimiru.

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX
Zlatko Dalić

Dinamo igra ove godine kao preporođen, od europskog gubitnika postao je europski pobjednik. I prije Viktorije mnogi su se fanovi plavih pribojavali reprize nekih trauma iz prošlosti kad bi kakav glup ili nepotreban gol bio fatalan, no to je s Viktorijom bila neka druga priča.

- Vidi se da su dobro stajali u rasporedu, čuvali, igrali kako treba igrati. Nije bilo nikakve dileme hoće li Dinamo proći, u niti jednom trenutku to nije dovedeno u pitanje. Dinamo je puno bolja momčad i to su pokazali na fantastičan način. Drugo poluvrijeme u Plzenu bilo je samo jedan loš trenutak. To su potvrdili, uvjerljivo i zasluženo u posebnom ozračju koje je vladalo.

Trener Viktorije Pavel Vrba kazao je da se u Češkoj nadaju kako će moći na kraju reći da su ispali od pobjednika Europske lige.

- Ne treba tako gledati. Valja ići korak po korak, prvo je bitno tko će doći u ždrijebu pa se potom mora ići dalje. Ako ovako nastave sve je moguće, ali moraju biti smireni i ići polako.

Pojedini igrači, pogotovo Bruno Petković, koji je odigrao utakmicu života te Mislav Oršić i Dani Olmo posebno su blistali. Petković i Oršić su Hrvati, kako ste doživjeli njihovu izvedbu?

- Dinamo je igrao sjajno, cijela momčad. Neću govoriti o pojedincima, ali što sam htio, to sam vidio. Pratit ću Dinama i dalje, naravno. Kao ekipa djeluju fantastično i to je ključno.

Livaković je potvrdio da je reprezentativac, to nije nimalo sporno, no hoće li na popisu za desetak dana biti još koje ime iz Dinama?

- Pratimo, gledamo, snimamo, razgovaramo, ja i moj stožer i kad bude popis znat ćete sve.

Recite nešto o Petkoviću i Oršiću. Kako su po vašoj ocjeni odigrali?

- Sjajno, kao i cijela ekipa. Kao momčad Dinamo je bio vrhunski, pogotovo prema naprijed su bili opasni, konkretni, Petković je namjestio prvi gol, fantastična je bila reakcija njegova, dribling pa petom, Oršić se istaknuo, no da ne govorim o pojedincima, Dinamo je kompletno bio sjajan. To je najvažnije.

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX
Zlatko Dalić

Nismo ni očekivali da ćete nam otkriti da ćete pozvati nekoga od njih dvojice.

- Ha, ha, ali vi ćete to sami napisati, što ću vam ja govoriti - nasmijao se Dalić, pa zaključio:

- Imamo deset dana pa ću to rješavati. Polako. Iz reprezentacije se ne ispada nakon jedne utakmice, ali ni ne ulazi na temelju jedne utakmice - konstatirao je Dalić.

U svakom slučaju kandidaturu su ispisali. No, kandidata ima i drugih, Dalić vodi kadar s kojim je napravio čudesne rezultate i vrlo talentirane mladiće, no teren je jedino kako se ulazi u reprezentaciju. A Petković i Oršić na terenu su kazali - valja nas imati u vidu. Odmah ili nekad kasnije, to će reći Dalić. Sigurno nije mogao ostati ravnodušan...

Linker
19. travanj 2024 03:59