REUTERS
PORUKA CIJELOM SVIJETU

NA TRIBINAMA ZAVLADALA UZBUNA! UTAKMICA PREKINUTA ZBOG PROVOKACIJE IZ ZRAKA Pogledajte što je sletjelo na travnjak, prekid je trajao duže od 20 minuta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2019. 00:45

Večerašnja utakmica Europske lige između Dudelangea i Qarabaga u Luksemburgu prekinuta je zbog drona koji je nosio armensku zastavu.

Azerbajdžanski Qarabag vodio je protiv domaćina s 2:0 u trenicima kada se spomenuti dron sa zastavom pojavio iznad Dudalengeovog stadiona koji nosi ime Stade Jos Nosbaum.

Dron je lebdio iznad igrača obiju momčadi, sudac je prekinuo utakmicu, kako su objasnili iz UEFA-e, iz sigurnosnih razloga, a u jednom trenutku veznjak Qarabaga Gara Garajev pokušao ga je oboriti ispucavanjem lopte. U tome nije uspio i prekid susreta trajao je između 20 minuta i pola sata.

Ovakav potez bio je očita provokacija na račun Qarabaga, budući trenutno ne postoje diplomatski odnosi između Azerbajdžana i Armenije zbog konflikta 'Nagorno-Karabakh'. Riječ je o teritorijalnom i etničkom konfliktu između Armenije i Azerbajdžana oko sporne regije Nagorno-Karabakh i sedam okolnih pokrajina.

Spomenuta regija je pod kontrolom armenskih vojnika i lokalnih snaga od 1994. godine kada je okončan krvavi šestogodišnji rat.

Linker
20. travanj 2024 23:56