Getty Images, Reuters, CROPIX, sn ilustracija
DANI OLMO

NAJBOLJI DINAMOV IGRAČ ODUŠEVIO NEUSTRAŠIVOM IZJAVOM ZA SN UOČI VELIKOG SRAZA PROTIV VELIKANA 'Potpisujem li 0:0? Ma kakavi, samo pobjeda!

OLMO ZA SN Dinamov Španjolac bit će večeras u objektivu mnogih skauta, baš kao i mladi Portugalac Joao Felix s druge strane maksimirskog terena
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. ožujak 2019. 18:39

Ne sumnjamo da će danas na maksimirskim tribinama biti pregršt nogometnih skauta i menadžera. Utakmica Dinama i Benfice, između ostaloga, bogat je izlog talenta, mladosti, nogometne budućnosti. A dva najzanimljivija eksponata zasigurno su Dani Olmo i Joao Felix. Uspoređuju ih mnogi zadnjih dana, traže plusove i minuse jednog i drugog, pitaju se vrijedi li mladi Portugalac uistinu 120 milijuna eura, ako vrijedi, je li za Olma realna svota od “samo” 25 milijuna?

Vidjet ćemo odnos snaga i večeras na maksimirskom travnjaku, u svakom slučaju Dani Olmo veliki je adut Nenada Bjelice. Ili Renea Pomsa, ovisno kako gledate. Dakle, što Dani Olmo misli o mladom Joau Felixu, je li doista taj dečko toliko dobar, vrijedi li toliki novac?

- Dobar, mlad igrač, ima kvalitetu. Sad, koliko vrijedi, ne znam, nisam to čitao i proučavao. Ali nije Joao Felix jedini igrač kojega se u Benfici treba paziti, Benfica je po tom pitanju slična Dinamu. Ima dosta igrača iz svoje škole koji su važan dio prve momčadi. Zato, sigurno se nećemo fokusirati samo na jednog igrača, ma, predobra su oni momčad da bi ovisili o samo jednom pojedincu - odlučan je Dani Olmo, koji se nasmijao na pitanje je li on bolji igrač od Joaa Felixa.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

- Ha-ha, nisam ga puno gledao, ne mogu baš duboko analizirati. Igramo sličnu poziciju, a vidjet ćemo na terenu tko je bolji. Ali, kažem, nije ovo dvoboj nas dvojice, već dvije odlične momčadi.

Dobro, kakva je Benfica, kako modra svlačionica doživljava večerašnjeg protivnika?

- Gledao sam Benficu protiv Porta, prava je to momčad. Ne samo unutar Portugala i u rangu Porta, nego i u Europi. Velik klub, tu nema spora. Međutim, mi vjerujemo u nas i ono što radimo, sve ovo što smo dosad napravili nije malo i idemo napraviti još više.

Momčad je spremna, odlučna da istrči po pobjedu protiv velikana?

- Osobno se jako dobro osjećam, svi smo spremni i jedva čekamo da počne utakmica. Nakon Lokomotive smo dobro radili, oni koji nisu igrali tu utakmicu također su dobro trenirali, u optimalnom smo stanju.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

Olmo je zabio protiv Lokomotive, bila je to vrhunska akcija s lijepom završnicom.

- Kad igramo brzo, onda akcije tako završavaju. Tako trebamo i u četvrtak. Protiv Plzena smo odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone, budemo li takvi, na 100 posto i protiv Benfice, vjerujem da ni rezultat neće izostati.

Kakvu utakmicu možemo očekivati u Maksimiru, odnosno kakav će se Dinamo predstaviti u tom mitskom dvoboju s lisabonskim gigantom?

- Bit će dobra utakmica, sigurno. I mi jedva čekamo da počne, siguran sam kako će biti dobro. Imamo odličnu atmosferu, ne samo mi igrači među sobom, već i stožer i svi, stadion će biti pun, uvjeren sam da ćemo dokazati koliko možemo.

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji:  Dani Carvajal Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Na neki način, ipak ovaj put nema pritiska, Dinamo je svoje već napravio i nadmašio i pobjeda bi bila bonus?

- Nije bonus, zašto? Pokazali smo da možemo ovdje biti, da nam je tu mjesto i tako trebamo ići i dalje. Mi mislimo da možemo proći, tako ćemo se i ponašati.

Znači, ne bi potpisao, recimo, 0:0 u prvoj utakmici?

- Ma kakvi, ne potpisujem 0:0. Samo pobjedu!

Koliko će nedostajati trener Nenad Bjelica i njegovi savjeti s klupe?

- Bit će na tribini, ali će nas pripremiti na sve mogućnosti. Ma, osjetit ćemo njegovu energiju i s tribine, jer mi smo ovdje kao obitelj, dosta dugo smo zajedno, jedni smo uz druge i znamo što moramo činiti u kojem trenutku.

Ništa o transferu

Vratimo se na početak. Za Olma se zanimaju mnogi klubovi, sve je izvjesniji njegov odlazak na ljeto, je li ovo utakmica koja bi mogla biti presudna za takav rasplet?

- Ne znam. Ne razmišljam sad o tome, samo mislim na Dinamo i kako da što bolje odigramo dvoboje s Benficom. Optimist sam, vjerujem u uspjeh.

Još nikad nisam igrao protiv jačih

Je li ovo najjača utakmica koju je Dani Olmo igrao u karijeri? Ne pamtimo da je zaigrao protiv jačeg i težeg suparnika?

- Istina, nisam dosad igrao protiv jače momčadi. Da, ovo je najjača i najbitnija utakmica u mojoj dosadašnjoj karijeri.

Ništa od PlayStationa

Znamo da Olmo obožava PlayStation, tu je veliki majstor, ponajveći u Dinamovoj svlačionici. Pa, je li na “plejki” dosad pobjeđivao Benficu, je li možda doveo neko pojačanje iz Benfice u klubove koje je “vodio”?

- Ha-ha, nisam, ništa od toga. Nisam niti igrao protiv Benfice, niti sam ikoga doveo, nemam portugalsku ligu na PlayStationu. Ali sam njihove igrače malo skautirao gledajući prave utakmice, ne moram ponavljati da su iznimna momčad.

Linker
24. travanj 2024 13:22