Ronald Gorsic / CROPIX
PRILIKA ZA DOKAZIVANJE

NAJVEĆI POVRATNIK U MAKSIMIR PREUZIMA TEŽAK ZADATAK UOČI OKRŠAJA S TURCIMA 'Da, to je posebna priča, ali ne razmišljam previše o tome'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2018. 10:22

Iz Lokomotive je u Dinamo stiglo mnogo igrača. Evo, nabrojit ćemo samo srebrne iz Rusije. Vrsaljko, Pivarić, Badelj, Brozović, Kramarić, Pjaca... Ali Mario Musa je najviše selio na obje adrese. Uz činjenicu da je za Dinamo odigrao ukupno samo 19 HNL utakmica, sve ostale je za Lokose... Danas bi trebao biti na poziciji lijevog braniča, jer je ozlijeđen Marin Leovac.

Vi ste igrač koji je najviše puta odlazio iz Dinama i najviše se puta vraćao. Nekoliko puta iz Dinama u Lokomotivu i obratno, pa iz Maccabija, Hammarbyja... Kako je biti najveći povratnik u Maksimir?

- Da, to je posebna priča, ali ne razmišljam previše o tome. Jednostavno je splet okolnosti bio takav da sam odlazio iz Dinama da bih se ponovno vraćao. Vjerojatno je tako moralo biti, ali nemam ništa protiv toga jer ponovno sam u svom klubu - kaže Musa.

Kako ste doživljavali sve te odlaske iz Dinama? Jeste li bili nesretni zato što vam u Dinamu nisu vjerovali? Je li vam već bilo dosta silnih posudbi?

- Ne znam što bih vam rekao. To je vjerojatno sudbina i sada ne vidim neki smisao tražiti razloge. Nekada je to bila prevelika konkurencija za moju poziciju, nekada su treneri imali svoje poglede i vizije. Naravno da mi je svaki put bilo žao što sam odlazio jer Dinamo je moj klub prema kojem osjećam silnu emociju i najsretniji sam čovjek na svijetu kada navučem taj dres na sebe.

Tu sam da ostanem

Mislite li da ste sad konačno uhvatili svoju poziciju u Dinamu? Jer kad pogledamo statistiku, vi ste za Dinamo odigrali ukupno tek 19 HNL utakmica, 17 u sezoni 2015/16, i dvije ove sezone...

- To je pitanje za trenera. Na meni je da se nametnem, svaki trening i utakmicu odradim besprijekorno i na taj način dam do znanja da se na mene može računati. Vjerujem da bi u tom slučaju i ta statistika bila puno bolja, ali idemo korak po korak.

Biste li opet išli na posudbu, biste li se opet, recimo, vratili u Lokomotivu?

- Ne razmišljam o tome. Ovdje sam da ostanem. Nekada je bilo bitno hvatati minutažu, ali sada imam dovoljno iskustva, vjerujem i kvalitete da se nametnem kao trajno rješenje. Samopouzdanje mi je na visokoj razini i mislim da je to osnovni preduvjet svega.

I s jednom nogom...

Što mislite, biste li sad bili bolji igrač da ste cijelo vrijeme dobili povjerenje trenera i igrali u Dinamu?

- Nisam pobornik one “što bi bilo kad bi bilo”. Možda da sam ostao ne bih sada bio tu, već tko zna gdje. Ponavljam, to je sudbina i tako sam prihvatio stvari. Išao sam nekim svojim putovima i opet došao u klub koji volim. Možda je to bio taj put koji mi je sudbina namijenila...

Leovac je ozlijeđen, kaže trener Bjelica da vjerojatno neće igrati, jeste li spremni?

- Naravno da sam spreman. Ovakve utakmice se igraju “s jednom nogom”, ako treba. Europska utakmica, pune tribine Maksimira i protivnik po mjeri. Svi preduvjeti su ispunjeni, sada je na nama da probamo to iskoristiti i razveseliti navijače Dinama. Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Zadnji put ste za Dinamo odigrali svoju prvu i jedinu europsku utakmicu protiv Olympiacosa u Pireju prije tri godine, ušli ste zadnje dvije minute umjesto Fernandesa. Zapravo utakmica s Fenerom je vaša prva europska utakmica za Dinamo. Iako se iskusni, imate li možda tremu?

- Trema uvijek postoji. Osjećam je prije svake utakmice, kako ne bih prije ove europske. No, to je ona pozitivna trema koja je dobrodošla.

Vjerujete li da Dinamo može pobijediti Turke? Na temelju čega se temelji vaše razmišljanje?

- Vjerujem da Dinamo može pobijediti u svakoj utakmicu u kojoj istrči na travnjak, bez obzira na ime protivnika. Zašto da podcjenjujemo sebe nakon ovih kvalifikacija u kojima smo dobro izgledali? Treba nam pobjednički pristup prema kojem ćemo vjerovati da rezultat ovisi samo o nama. To je ono što svaki navijač očekuje od Dinama, ali i to je ono što mi očekujemo sami od sebe.

Obveza igrača

Očekujete li veliku podršku s tribina?

- Čuli smo da prodaja ulaznica ide jako dobro, a još i danas je pretprodaja pa vjerujem da će na tribinama Maksimira biti više od 20 tisuća navijača. A ako navijači kreiraju takvu atmosferu, onda svaki od nas igrača ima obvezu da svi oni odu sretni sa stadiona. Bez iznimke. I vjerujem da će tako i biti na kraju - zaključio je Musa.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Linker
27. travanj 2024 01:14