11 godina je Aaron Ramsey član Arsenala (uz dvije posudbe)
 REUTERS/Eddie Keogh
EUROPSKA LIGA

NAKON DRAMATIČNA DVA DANA LIGE PRVAKA SLIJEDE UZVRATI U EUROPSKOJ LIGI Roma kao inspiracija Moskovljanima u pokušaju dostizanja Topnika

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 12. travanj 2018. 15:38

Danas su na rasporedu uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige. Arsenal s istom prednošću kao što ju je imala Barcelona protiv Rome ide u Moskvu. Svjestan je Arsene Wenger da je Europska liga posljednja prilika da spasi sezonu, odnosno izbori plasman u Ligu prvaka i posljedično tome ostane na klupi Topnika. Stoga je za očekivati da će londonski klub u Moskvi nastupiti u najjačem sastavu, kako se ne bi doveli u probleme.

- Znamo da ništa nije gotovo, moramo odigrati još jednu dobru utakmicu. CSKA vjeruje kako ništa nije gotovo, iako moraju nadoknaditi veliku prednost. Ako budemo na potrebnoj razini trebali bismo apsolvirati ovaj zadatak - istaknuo je Arsene Wenger, dok je njegov kolega sa suprotne strane Viktor Gonarčenko kazao:

- Nećemo se predati prije vremena, ima još 90 minuta, znamo koliko je težak zadatak ispred nas, ali bio je i ispred Rome, to je put kojim moramo ići - jasan je bio strateg CSKA.

Težak zadatak očekuje i lisabonski Sporting, koji mora nadoknaditi dva gola zaostatka protiv Atletico Madrida. Pokazali su Portugalci u prvoj utakmici da se mogu nositi s Madriđanima, a da je bilo malo više koncentracije, kako u obrani, tako i u napadu, možda bi uzvrat dočekali s pozitivnijim rezultatom. Šime Vrsaljko bio je u konkurenciji za prvenstveni susret s Realom, ali nije ulazio u igru. Moguće da će večeras krenuti od prve minute...

Neizvjesno u Marseilleu

Najneizvjesnije trebalo bi biti u Marseilleu, gdje momčad Rudija Garcije dočekuje RB Leipzig. U prvoj su utakmici Nijemci slavili sa 1:0, a hoće li to biti dovoljno tek nam predstoji vidjeti. Kod Leipziga atmosfera nije dobra, doživjeli su uvjerljivi poraz od Leverkusena u Bundesligi, a Marseille je ove sezone pokazao veliku kvalitetu.

Zadnji susret je onaj RB Salzburga i Lazija, u koji Talijani ulaze s prednošću od 4:2. Međutim, Austrijanci su ranije dokazali koliko su opasni, posebice to vrijedi za dvoboje protiv Borussije Dortmund, i ovdje smo daleko od konačnog rješenja. Ćaleta-Car trebao bi naći svoje mjesto u početnom sastavu, dok će Pongračić krenuti s klupe.

---------------------------------------------------------------

PAROVI:

CSKA MOSKVA - ARSENAL (1:4)

MARSEILLE - RB LEIPZIG RB (0:1)

RB SALZBURG - LAZIO (2:4)

SPORTING L. - ATLETICO M. (0:2)

U zagradama su rezultati prvih utakmica.

---------------------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 20:31