REUTERS/Rafael Marchante
PLES MILIJUNA

NAPUNILA SE MODRA BLAGAJNA! DINAMO ĆE PROBITI GRANICU OD KOJE 'BOLI GLAVA' Evo kolika je zarada od europskih nastupa, porasla i vrijednost igrača

Piše: HinaObjavljeno: 15. ožujak 2019. 12:15

Ulazak u četvrtfinale Europske lige svakoj je od osam momčad već donio milijun i pol eura, polufinale najmanje 2,4 milijuna. Poraženi u finalu osvaja 4,5 milijuna eura, dok pobjednik nosi 8,5 milijuna eura.

Može se i u Europskoj ligi lijepo zaraditi. Uostalom, Dinamo je do uzvrata s Benficom već samo od UEFA-inih nagrada zaradio više od 15 milijuna eura. Veliki novac je ovo i za klubove visoke klase, kamoli za one iz srednjeg ili nižeg financijskog razreda...

Dinamo se po pitanju financija opet ne može previše požaliti. Nakon pet milijuna eura osvojenih ispadanjem u play-off rundi Lige prvaka, Dinamo je od plasmana u skupinu Europske lige te kasnijih uspjeha u njoj zaradio dodatnih 8,18 milijuna eura. Sam ulazak u skupine donio je u Maksimir 2,92 milijuna eura, četiri pobjeda i dva remija u skupini još 2,66 milijuna eura, osvajanje skupine milijun eura, plasman u šesnaestinu finala Europske lige 500.000, a u osminu finala 1,1 milijuna eura. Tih ukupnih 13,18 milijuna eura je nešto manje od 98 milijuna kuna, a kad UEFA obračuna još novac iz Market poola, Dinamova će europska zarada probiti granicu od 100 milijuna kuna.

Porasla vrijednost igrača

Odličnom europskom sezonom porasla je i vrijednost samih igrača. Zanimljivo, vrijednost igrača Dinama je porasla za 22 milijuna eura nakon pobjede protiv Benfice. Prije utakmice 'modri' su vrijedili 50 milijuna eura, a danas 72 milijuna.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Najskuplji je Dani Olmo, 15 milijuna eura i mladi Španjolac je jedini igrač 'teži' od 10 milijuna eura. Kapetan Arijan Adem je procijenjen na 6 milijuna eura, Francuz Kevin Theophile-Catherine na pet, BiH reprezentativac Amer Gojak na 4.5 milijuna eura, a Mislav Oršić na 3.5 milijuna eura.

Novi hrvatski reprezentativac Bruno Petković procijenjen je na tri milijuna eura, baš kao i Izet Hajrović i Mario Gavranović.

Linker
18. travanj 2024 19:27