Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
ČETVRTFINALE

NASTAVLJA SE EUROPSKA LIGA: 'FINALE PRIJE FINALA' IGRA SE U LONDONU Ante Rebić može 'osvetiti' Dinamo, Kovačić u Pragu

EUROPSKA LIGA Eintracht će polufinale pokušati izboriti preko momčadi Benfice
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 11. travanj 2019. 19:11

Danas su na rasporedu prve utakmice četvrtfinala Europske lige, a uzbuđenja ne bi trebalo nedostajati. Šlager večeri igra se u Londonu, točnije na Emiratesu gdje Arsenal dočekuje Napoli. Mnogi su okarakterizirali ovaj dvoboj kao “finale prije finala”.

Arsenalova uvertira za ovaj dvoboj nije bila idealna, poraženi su Topnici na gostovanju kod Evertona, ali menadžer Unai Emery je uvjeren kako njegova momčad može preskočiti ovu prepreku, iako isto tako tvrdi da su šanse 50:50.

- Normalno da su šanse 50:50. Napoli je sjajna momčad, drži drugu poziciju talijanskog prvenstva, a ima i veliku tradiciju poput Arsenala. Igraju jako dobro, došli su iz jake skupine Lige prvaka i moramo biti oprezni. No, vjerujemo u nas i našu kvalitetu, bitno je da budemo konstatni u obje utakmice - rekao je Unai Emery.

Soccer Football - Premier League - Arsenal v Manchester United - Emirates Stadium, London, Britain - March 10, 2019  Arsenal's Alex Iwobi comes on as a substitute to replace Mesut Ozil as Arsenal manager Unai Emery looks on          Action Images via Reuters/John Sibley  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters/John Sibley

Samo riječi hvale

Emery je također imao samo riječi hvale i za kolegu sa suprotne strane. Iznimno se veseli dvoboju s iskusnim Carlom Ancelottijem.

- Osobno imam respekt za svakog trenera, ali za Ancelottija posebno. On spada u sami vrh, pa koliko je samo trofeja osvojio, njegova karijera je zaista čudesna. Svaki dan radim na sebi kako bih došao na tu razinu, svaki dan se nadograđujem. Ova utakmica je veliki test i za mene samog, nadam se da ću ga riješiti na željeni način.

Emery još nije odlučio u kakvom će sastavu istrčati Arsenal, ima još nekoliko dvojbi, a kako kaže, odlučit će na dan utakmice.

S druge strane, Ancelotti također nije odlučio s kim će se suprostaviti Topnicima. Moguće je da će Napoli čak krenuti s trojicom u zadnjoj liniji, iako je varijanta s četiri u obrani sada izvjesnija. Momčad iz grad podno Vezuva trebala bi zaigrati i bez klasičnog napadača, naime, u napadu će prijetiti Insigne i Mertens. Uglavnom, bit će zanimljivo vidjeti što je spremio talijanski strateg.

Soccer Football - Bundesliga - Eintracht Frankfurt v TSG 1899 Hoffenheim - Commerzbank-Arena, Frankfurt, Germany - March 2, 2019  Eintracht Frankfurt's Ante Rebic celebrates scoring their first goal with team mates    REUTERS/Kai Pfaffenbach  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Hrvatski dvoboj gledat ćemo u Portugalu, gdje Benfica dočekuje Eintracht iz Frankfurta. Ante Rebić će biti u početnom sastavu, a hoće li Krovinović dobiti minutažu kod domaćina tek nam predstoji vidjeti. Trebao bi obzirom da Benfica, koja je izbacila Dinamo, ne može računati na Jonasa i Salvija. Benfica i Eintracht nikad se nisu sastali u službenim utakmicama, a svi s nestrpljenjem očekuju ovaj dvoboj. Naime, obje ekipe ove sezone igraju dobar nogomet, posebice to vrijedi za Nijemce i stoga spektakl ne bi trebao izostati.

Španjolski derbi

Mateo Kovačić i njegov Chelsea ne bi trebali imati zahtjevan zadatak. Ždrijeb ih je ovog puta pomazio, Slavia Prag teško može nauditi Bluesima. Prva utakmica je u Pragu, a Kovačić će biti u konkurenciji za sastav.

Na kraju je ostao španjolski dvoboj između Villarreala i Valencije. Žuta podmornica vodi borbu za ostanak u La Ligi, ali u EL igra preporođeno i to treba uzeti u obzir. Obje momčadi u lošem tonusu dočekuju ovu utakmicu, ali to ne bi previše trebalo utjecati na ono što će se događati na terenu.

Linker
25. travanj 2024 18:33