Twitter
NEVIĐENA EUFORIJA

NAVIJAČI RIJEKE OKUPIRALI 'PIAZZU DEL DUOMO' I NAPRAVILI FEŠTU, ALI BILO JE I PROBLEMA Policija pendrecima i suzavcem deset minuta tukla navijače

Piše: HinaObjavljeno: 28. rujan 2017. 18:42

Navijači hrvatskog prvaka Rijeke okupirali su središte Milana u kojem će večeras Rijeka odmjeriti snage protiv 'Rossonera' u susretu 2. kola D skupine Europska lige.

Navijači Rijeke okupirali su u popodnevenim satima Piazzu del Duomo i okolne ulice, sve je uglavnom prošlo bez incidenata u gradu. Nakon pjesme i fešte oko 17.30 sati zaputili su se prema podzemnoj željeznici koja vodi do stadiona.

Ipak, kako prenose talijanski mediji, ispred stadiona San Siro došlo je do sukoba Armade i policije na parkiralištu za gostujuće navijače.

Do sukoba je došlo nakon što policija nije pustila oko 1,000 navijača riječkog kluba prema gradu. U jednom trenutku je došlo do naguravanja, a prema policiji su poletjeli razni predmeti. Kako bi smirila situaciju policija je koristila suzavac, a nekoliko navijača je privedeno.

Talijanski mediji navode kako su navijači Rijeke na putu do stadiona razbili sedam autobusnih stadiona, bacali topovske udare i palili baklje. Zbog prevelike gužve policija je zatvorila dvije stanice metroa pa su navijači pješice prepraćeni do stadiona.

Navijači su na put kretali osobnim automobilima, brojnim autobusima, te kombi vozilima, a zanimljivo posljednjih dana u Rijeci je bilo nemoguće iznajmiti kombi. Svi su 'krenuli' prema Italiji. Dio navijača do Milana je krenuo vlakom iz Trsta.

Ovakva ludnica na Kvarneru za neko europsko gostovanje posljednji put je bila 2013. kada je oko 2,500 navijača otputovalo u Stuttgart na uzvratni susret završne runde kvalifikacija za plasman u Europsku ligu. Rijeka je na Mercedes-Benz Areni odigrala 2-2 izjednačivši u sudačkoj nadoknadi i zahvaljujući pobjedi kod kuće od 2-1 izborila prvo natjecanje u skupini Europske lige.

Mnogi dvoboj u Milanu uspoređuju i s legendarnim utakmicama protiv Real Madrida u 16-ini finala Kupa Uefa 1984. godine. Rijeka je na Kantridi slavila 3-1, no u uzvratu na Santiago Bernabeu je bilo 3-0 za 'Kraljevski klub' uz čak tri isključena nogometaša Rijeke.

"Pokrenuli smo lavinu navijača koji će doći na utakmicu. Velika je to čast za nas, ali i obaveza", rekao je Matjaž Kek koji je, kao i igrači, vrlo uzbuđen zbog tako velike podrške.

Utakmica između Milana i Rijeke počinje u 21:05 sati.

Linker
18. travanj 2024 18:28