Vladimir Dugandzic / CROPIX
'BAŠ SAM IMAO NEKI OSJEĆAJ'

NEKADAŠNJI CENTARFOR HAJDUKA I MILJENIK SPLITSKE PUBLIKE MOGAO BI PONOVNO ZAIGRATI NA POLJUDU 'Tu sam odrastao i od toga nema većega zadovoljstva'

TOMISLAV BUŠIĆ Nekadašnji centarfor Hajduka pet godina je u Albaniji, a sada igra za Teutu iz Drača koja mu je četvrti albanski klub
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 21. lipanj 2019. 17:24

Hajduk je doznao moguće protivnike u drugom kolu kvalifikacija za Europsku ligu. Ukoliko eliminira maltešku Gziru United, što bi trebala biti formalnost, nakon toga bi igrao s pobjednikom para Ventspils (Latvija) - Teuta (Albanija). Inače, prva utakmica sa Gzirom United na Malti igrat će se 9. umjesto 11. srpnja, došlo je do promjene termina. A u drugom kolu prvu utakmicu Hajduk bi igrao u gostima 25. srpnja, a uzvrat za tjedan dana na Poljudu. Ždrijeb se čini jako dobar, te bi Hajduk trebao proći prva dva kola, a onda se nadati da u trećem neće dobiti nekog teškaša.

Možemo ih proći

U dvoboju između Ventspilsa i Teute kao favorit se čini albanski sastav, a to nam je potvrdio i Tomislav Bušić (33), nekadašnji centarfor Hajduka koji igra za klub iz Drača. Drago je Bušiću bilo što smo ga pronašli za razgovor o potencijalnom dvoboju s Hajdukom.

- Evo nas na pripremama u Bugarskoj, tek smo došli, ima dva dana. Baš ste me uhvatili nakon što sam pratio ždrijeb... Nakon ždrijeba u utorak te kasnijega određivanja skupina osjećao sam da bi nas put mogao odvesti na Hajduk. Baš sam imao neki osjećaj. Mi bismo trebali proći Ventspils, njih smo baš priželjkivali kada su određene skupine, jer smo izbjegli Poljake, Kazahstance i Ciprane koje nikako nismo htjeli. Jako smo zadovoljni ždrijebom, a prvu igramo u gostima. Naši skauti će uskoro ići ih gledati, znam da su peti u prvenstvu koje im je u tijeku. No, mislim da bismo ih trebali proći - kaže nam Bušić u uvodu razgovora.

Split, 230208.
20. kolo HNL, nogometna utakmica izmedju klubova Hajduk - Rijeka ( 1 : 1 ) koja se odigrala na Poljudu.
Na fotografiji: Luka Vucko ( Rijeka ) i Tomislav Busic ( Hajduk ).
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX

Ako se ispune sve pretpostavke, onda bi moglo doći do dvoboja s Hajdukom i Bušićeva povratka na Poljud…

- Baš se radujem toj utakmici, premda mi moramo najprije savladati prvu prepreku, ali vjerujem da ćemo doći do dvoboja s Hajdukom. Zaista bi mi bilo drago zaigrati na Poljudu gdje sam odrastao, igrao kao mlad. Nema većega zadovoljstva.

Klasično pitanje je biste li slavili eventualni gol Hajduku?

- Ma kakvi. Zabio sam Hajduku kada sam igrao za Slaven Belupo, pa nisam slavio iz respekta prema klubu. Ipak je Hajduk klub u kojemu sam odrastao i za koji navijam. Eto da sada opet zaigram, bilo bi mi drago, premda bi Hajduk u tom dvoboju bio favorit, dakako.

U Albaniji je Bušić već petu godinu, dobro mu je tamo, a trenira ga Bledi Shkembi, poznato lice iz HNL-a koji je igrao za Rijeku i Kamen Ingrad…

Jako lijepa zemlja

- On je odličan trener, kao i ostali iz njegova stožera, radi se jako profesionalno na visokoj razini. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti, prvo za Venstpils, a potom i za Hajduk, nadam se da će doći do toga. Još smo u stvaranju, nekoliko igrača nam je otišlo, došlo par novih, lijevi bek i desno krilo, potreban nam je i napadač, jer sam ja praktički sam ostao.

Bušić poslije pet godina Albanije ima pravo za kazati da je odlično upoznao zemlju…

- Mi smo u Draču, a cijela zemlja je jako lijepa, ima se što za vidjeti. Meni je jako lijepo u Albaniji, peta je godina da sam tu, četvrti klub i stekao sam nekakvu reputaciju u ligi. Hajdukovi navijači koji dođu, a nadam se da ćemo igrati, imat će prilike uživati u ljepotama.

Moramo zapeti

A kakvi su navijači Teute?

- Mi igramo na stadionu koji prima 7-8 tisuća ljudi, a kada su derbiji, bude skoro puno. Premda je to teško uspoređivati sa Splitom i Poljudom. Ljudi u Albaniji vole nogomet, posljednjih godina se jako diže. S Ventspilsom ćemo sigurno igrati na našem stadion, a ako prođemo, s Hajdukom bismo mogli igrati na nacionalnom stadion, na Elbasan Areni, koja prima puno više ljudi.

Nekadašnji miljenik Hajdukovih navijača bio je samo tjedan u Hrvatskoj, imali su kratak odmor budući da je prvenstvo završilo kasno. Proveo je on sedam dana većinom u Solinu gdje mu je sada hrvatska baza, a imao je predosjećaj proteklih dana da bi mogao opet natrag u Dalmaciju.

- Eto, moramo zapeti da prođemo Ventspils, pa se onda vidimo u Splitu, jer bi jako volio opet istrčati na Poljud - poručio je Bušić koji je prošle sezone za Teutu zabio šest golova i imao tri asistencije.

Linker
25. travanj 2024 00:26