FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - AUGUST 01: Makoto Hasebe (R) of Frankfurt challenges Konstantin Vassiljev of Tallinn during the UEFA Europa League Second Qualifying Round 2nd Leg match between Eintracht Frankfurt and FC Flora Tallinn at Commerzbank-Arena on August 01, 2019 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose Bongarts/Getty Images

PREDIVNA BLAGDANSKA GESTA

NEKOĆ LJUTI SUPARNICI, SAD BOŽIĆNA BRAĆA! 'To što ste nas izbacili iz Europe ne znači da smo neprijatelji, vjerujte u sebe i bit ćete nezaustavljivi!'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 24.12.2019. u 19:50

 • Sport je, na sreću, često puta i više od samog pojma kakvog svakodnevno rabimo. Prijateljsko, baš sportsko ponašanje ga i simbolizira, a jedan primjer dogodio se u ovom blagdanskom razdoblju na relaciji između Estonije i Njemačke.

  Naime, nakon što su se proteklog ljeta sastali u drugom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, frankfurtski Eintracht i Flora iz Tallinna postali su pravi prijatelji. Naravno, radi se o upravama i navijačima dva kluba koji su i danas u pravim bratskim odnosima.

  U ime toga, stigla je na adresu u Frankfurtu božićna čestitka iz estonske prijestolnice. U njoj, da malo parafraziramo, piše: Nema veze što ste nas izbacili iz Europe, ali to ne remeti naše prijateljstvo. Tvoj protivnik ne mora biti i tvoj neprijatelj.

  Kažu Estonci i poručuju Eintachtu - vjerujte u sebe i bit ćete nezaustavljivi. I u pravu su. Samo treba vjerovati...

   

  Iz drugih medija