CROPIX
PROMJENE U HODU

NEMA KRAJA PEHOVIMA NA MAKSIMIRU - OZLIJEDIO SE JOŠ JEDAN VAŽAN IGRAČ I UPITAN JE ZA BENFICU Evo s kime će Bjelica riješiti veliku rošadu u uzvratu!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. ožujak 2019. 15:45

Mario Šitum je, čini se, još jedna žrtva uoči velike utakmice u Lisabonu.

Gadan udarac dobio je u gležanj već u prvom dijelu utakmice protiv Rijeke, junački je izdržao utakmicu, međutim, kad se zglob ohladio...

Jučerašnje informacije govore da je Šitum vrlo upitan za uzvrat s Benficom. Bjelica je poznat kao trener koji ne forsira igrače, ako netko nije potpuno spreman teško može u momčad.

A Šitum sigurno neće biti potpuno spreman. Postoji šansa da do četvrtka bude bolje, da se oteklina povuče, međutim, teško, jako teško da će biti u kadru. A baš je on igrač koji je mogao Bjelici pokriti jednu od dvije dvojbene pozicije, desno krilo (umjesto Hajrovića) i lijevi bok (umjesto Leovca).

Sad kad je on, vjerojatno, izvan popisa, Damian Kadzior i Amir Rrahmani ostaju glavne alternative.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Mario Situm.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Rrahmani će gotovo sigurno biti lijevi bek, blizu udarnoj momčadi je i Kadzior, puno bliže nego Atiemwen. Da, uvijek postoji ona varijanta s Olmom na desnom krilu, ali toj formaciji Bjelica dosad nije bilo sklon.

"S pravom hvalimo naš široki roster. Imamo igrače koji mogu zamijeniti svakoga na terenu. Na lijevom boku nameće se Rrahmani, a na poziciji zadnjeg veznog Moro koji je odigrao već tri-četiri utakmice na toj poziciji. Vidit ćemo još do četvrtka što će se dogoditi. Hajrovića sigurno nema. Kadzior je trenutno glavni kandidat za njegovu poziciju", rekao jeu ponedjeljak Nenad Bjelica.

Linker
20. travanj 2024 12:33