CROPIX
NE IZGLEDA DOBRO

NEUGODNA VIJEST ZA ZEKIĆA UOČI DOLASKA VELIKANA U GRADSKI VRT Osijek ostao bez jednog od najvažnijih igrača za okršaj s čuvenim Glasgow Rangersima

OSIJEK Zoran Zekić primio neugodnu vijest u tjednu kada njegova momčad u Gradskome vrtu igra meč s velikim škotskim klubom u Euroligi
Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. srpanj 2018. 16:23

Novi su udarac pretrpjeli u prvoligašu s Drave u vidu ozljede svog u proljeće najboljeg napadača Gabrijela Bobana. U utakmici s moldavskim Petrocubom, neopreznim i svakako preoštrim startom ‘sredio’ ga je gostujući vezist Jessie Djou. Gležanj mu je nastradao i morao je rano napustiti utakmicu, već u 21. minuti utakmice.

No, gora je od toga spoznaja da je izvjesno kako neće biti u stanju kandidirati za momčad koja će ovog četvrtka igrati prvi susret drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. Još su prognoze i oprezne i ne u potpunosti definirane.

Čini se, nema nikakvog puknuća, ali trebat će Gabrijelu jedno vrijeme da bol prođe i da se potpuno oporavi. Na klupskim je liječnicima i fizioterapeutima ozbiljan posao njegovog izliječenja.

Zagreb, 180418. 
Igraliste Maksimir.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 30 kolo, Dinamo - Osijek.
Na fotografiji: Zoran Zekic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

- Sreća kao da nas je napustila. Ozlijeđenih imam sve više - kazao je trener Bijelo-plavih Zoran Zekić.

Vraća se Škorić

Ipak, ima i jedna dobra, ohrabrujuća vijest. Sveupotrebljivi i pouzdani Mile Škorić, koji nije igrao protiv Petrocuba, sigurno će biti u kadru i zaigrat će protiv Škota.

- Na njegov izostanak smo se minulog četvrtka odlučili u prvom redu iz preventivnih razloga. Ti njegovi problemi s aduktorom koje ima moraju biti ozbiljno shvaćeni. U rizik se nije smijelo ići, ali da, za sraz s Glasgow Rangersom će biti spreman - najavio je trener Zekić.

U jednom je dijelu proljetnog dijela prošlog prvenstva Osijekov strateg od dobrog tražio bolje, pa je baš Škorića pomaknuo s pozicije stopera u svoj vezni red. Bila mu je to dobra odluka. I sada ga vidi u prvom redu u organizaciji igre, ali silom nastalih prigoda sa Škotima će Škorić ponovno u posljednju liniju.

- Odlazak Matea Baraća ostavio nam je prazninu u stoperskoj konkurenciji. Premladi su oni koji su mi na raspolaganju, dakle Stjepan Radeljić i Danijel Lončar, za utakmice s jakim protivnicima kakvi su pred nama. Vidjelo se to i protiv Petrocuba. Svima nam je to u klubu upozorenje da moramo brže reagirati u prijelaznom roku. Potreban nam je jedan iskusan stoper, ali i vezist s kvalitetama istinskog organizatora igre - izjavio je Zoran Zekić.

Zagreb, 180418. 
Igraliste Maksimir.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 30 kolo, Dinamo - Osijek.
Na fotografiji: Gabrijel Boban.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Dolazi Hajduk

Pred Bijelo-plavima su u ovom tjednu dvije iznimno zahtjevne utakmice. Prvo u četvrtak s Glasgow Rangersom, a onda već u nedjelju na početku novog prvenstva Prve HNL s Hajdukom u Gradskom vrtu. Ogledi su to koji i te kako mogu odrediti Osijekovu sezonu i razotkriti njegovu stvarnu vrijednost. Da bar nije tih silnih ozljeda i problema s zdravljem, da su u konkurenciji Eros Grezda, Muzafer Ejupi, Gabrijel Boban i Alen Grgić, da nije načet aduktor Mile Škorića, tada bi bilo mnogo lakše.

Grezda out od ožujka

- Grezdu ne mogu prežaliti. Eto, vidjeli su svi da nam je dolazak Ezekiela Hentyja veliki dobitak. Njegova brzina, okomitost i snaga kvaliteta su koju do sad nismo imali. Kad bi još i Grezda bio s njim u momčadi, naš bi napad bio silno ubojit - veli trener Bijelo-plavih Zoran Zekić.

Na žalost, Grezda je još daleko od povratka na travnjak. Nema ga od ožujka, predugo ta njegova ozljeda traje, a s njim i bez njega momčad prvoligaša iz Gradskoga vrata definitivno nije ista. Nedostaje Grezda i to jako, pa Osijekov strateg govoreći o toj činjenici s razlogom žali. Da je albanski napadač u sastavu, sigurno bi Zekić imao puno mirnije snove uoči dolaska Rangersa.

Linker
23. travanj 2024 17:56