Epsilon/Getty Images
IMPRESIONIRAN DINAMOM

NIKOLA VLAŠIĆ BJELICI POSLAO NAJLJEPŠE I VRLO KORISNE INFORMACIJE Mladi Hrvat dugo će pamtiti Čehe, a evo na što je posebno upozorio Modre

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. prosinac 2018. 09:05

Dugo će Nikola Vlašić (21) pamtiti Viktoriju Plzen. U Plzenu je debitirao u Ligi prvaka i odmah bio junak utakmice. Njegov CSKA gubio je s 2:0 već u prvom poluvremenu, a onda je na scenu stupio hrvatski veznjak. Najprije je asistirao Čalovu, da bi u samoj završnici utakmice iz penala zabio za 2:2. Uzvratna je utakmica - igrana u Moskvi - bila sasvim drugačija priča. CSKA je trebao bod da osigura treće mjesto u skupini, ali na koncu su Česi iznenađujuće slavili s 2:1. Domaćin je preko Vlašića vodio 1:0, imao potpunu dominaciju i nisku šansi za 2:0, da bi Viktoria u nastavku iz dvije šanse zabila za pobjedu. Međutim, i to nije bio kraj šokova za Moskovljane, koji su dva tjedna kasnije senzacionalno nadigrali Real usred Madrida slavivši s 3:0, ali ni to im nije bilo dovoljno za prolaz u Europsku ligu jer je Viktoria doma porazila Romu (2:1).

Napadački prekid

- I sada mi je muka kada se sjetim toga da nas je Viktoria izbacila iz Europske lige. Mi smo ih po svemu nadigrali u te dvije utakmice, ali smo zahvaljujući svojim glupostima osvojili samo bod - prepričava nam Nikola Vlašić.

REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS

Da nije bilo tako, sada bi Vlašić u dresu CSKA-a gostovao u Maksimiru... Nego, kakve su Dinamove šanse protiv češkog prvaka?

- Ogromne, za mene je Dinamo veliki favorit i doista ne vidim kako bi Viktoria mogla izbaciti Modre. Dinamo ima kvalitetnije igrače, a i po onome što sam vidio u Europskoj ligi, i daleko bolju momčad. Priznat ću vam još nešto: nakon što sam vidio da je Dinamo osigurao prvo mjesto u skupini i da nam može biti suparnik ako izborimo Ligu prvaka, nisam baš bio nešto sretan. Dinamo me impresionirao igrom i siguran sam da ga nitko u Europskoj ligi nije želio za suparnika.

Lijepo je to čuti, lijepo je čuti da je Dinamo veliki favorit za prolaz u osminu finala. No u čemu je onda tajna Viktorijinih uspjeha? Vama su uzeli četiri boda, dobili su i Romu. OK, Romi bodovi nisu bili nužni, ali na terenu je bila jako dobra momčad Rimljana.

- Možda bi bilo najpametnije da kažem da su čvrsti i nezgodni, da se odlično brane i imaju dobre kontre. Međutim, nisam ih tako doživio. Nisu posebno agresivni, jer mi smo imali dosta prostora za igru u obje utakmice. Nije da imaju nekakav obrambeni bedem, mi smo im napravili pregršt šansi. Osobno bih istaknuo jedino njihov napadački prekid, tu su dosta dobri.

Nije luda atmosfera

Jeste li im upamtili nekog igrača?

- Michael Krmenčik zabio nam je dva gola u prvoj utakmici pa sam ga dobro upamtio. No nije on igrač koji nekoga može razbiti igrom, a zbog ozljede ga ionako neće biti protiv Dinama.

A atmosfera u Plzenu? Vi ste tamo prvo poluvrijeme izgledali dosta izgubljeno?

- Bili smo izgubljeni zbog svojih problema, a ne zbog lude atmosfere na stadionu ili pritiska domaće momčadi. Većini mojih suigrača iz CSKA-a to je bila prva utakmica u Ligi prvaka, imamo iznimno mladu momčad. Dečki su se nekako prepali prije utakmice i prvo smo poluvrijeme odigrali ispod svake razine. No čim smo se u nastavku normalno posložili, Viktoria nam nije mogla ništa, odnijeli smo bod, a mogli smo i sva tri. Vidio sam Dinamo na europskim gostovanjima i nije izgledao nimalo impresionirano. Inače, teren u Plzenu bio je jako dobar za igru, a atmosfera je na tribinama daleko od one koja Dinamo inače dočeka na Poljudu...

Ostajete kod onog da Viktoria nema šansi protiv Dinama?

- Ne želim nikoga podcijeniti, a najmanje suparnika koji nas je izbacio u izravnim utakmicama. Međutim, Dinamo je u svim segmentima bolja momčad od Viktorije i realno je da prođe dalje. Mi smo ispali zbog svoje mladosti i neiskustva, a Dinamo takva propadanja u svojoj igri nema.

Linker
19. travanj 2024 20:34