Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
USUSRET BENFICI

ON JE BJELIČINO RJEŠENJE ZA LIJEVU STRANU! KOSOVSKI REPREZENTATIVAC UOČI UZVRATA MODRIH NA LUZU 'Oni će krenuti na sve ili ništa, nemaju drugu opciju'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 13. ožujak 2019. 12:24

Amir Rrahmani (25) jesenas je u skupini Europske lige popunjavao položaj na lijevom stražnjem boku dok nije bilo ozlijeđenog Marina Leovca. Kako je hrvatski reprezentativac ovaj put kartoniran, prirodno je da ga zamijeni baš “Rah”, iako su u konkurenciji još i dva Marija, Musa i Šitum.

Čekali smo ga nakon pobjede nad Rijekom (3-1) u kojoj je također igrao lijevog beka, defenzivno vrlo dobro, pa čak i ofenzivno korisno (sudjelovao u akciji za Gavranovićevih 1-0). Zadržao se u sauni pa smo mu odmah kazali da se očito priprema za vruće ozračje na Luzu u četvrtak navečer (21.00).

- Ma ne znam još - započeo je 192 cm visoki branič rodom iz Prištine.

Ma rekao je sad Bjelica na presici da ste vi taj, dodavši da ste jesenas igrao perfektno ili skoro perfektno u skupini - nismo mu dopustili skromnost ni neodlučnost. Još smo ga ohrabrili da neće trebati često naprijed, to će više raditi Stojanović po desnom boku...

- Vidjet ćemo kako ide utakmica, nikad se ne zna. Najbitnije je da sve zatvorim, obavim što bolje fazu obrane, ali ako ću se moći ubaciti u napad, zašto ne...

Zagreb, 240219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 22. kola 1. HNL izmedju GNK Dinamo Zagreb i NK Osijek. Na fotografiji: Amir Rrahmani.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Kako vam je s klupe izgledalo zagrebačko nadmetanje s Benficom?

- Dečki su igrali jako dobro, bili su agresivni. Znali smo otpočetka što nas čeka i jako smo ih dobro zatvorili. Morat ćemo ih i tamo, jer znamo da neće biti ista utakmica kao tu. Oni će krenuti na sve ili ništa, nemaju drugu opciju. Ali, mi moramo pokušati igrati našu igru i nadam se da ćemo na kraju uspjeti proći i Benficu.

Na desnom krilu najbolja im je opcija Pizzi, koji u Zagreb nije ni doputovao...

- Zbog toga ga nismo puno ni gledali kad smo imali analizu na dan utakmice, ali sad ćemo se i za njega pripremiti.

Prekidi će također biti Dinamov adut, a tu ste vi stoperi jako bitni...

- Da, jer njima su, koliko sam vidio nakon što je izašao Seferović, visoka samo dva stopera, tako da možemo tu našu prednost u visini iskoristiti, zašto ne.

Zagreb, 240219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 22. kola 1. HNL izmedju GNK Dinamo Zagreb i NK Osijek. Na fotografiji: Amir Rrahmani.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Bilo bi idealno da prvi zabijete pa da se oni suoče sa zadatkom da moraju tri?

- Imali smo već i tu prilike zabiti drugi ili treći. U nogometu se nikad ne zna kada će se otvoriti prilika, no svjesni smo da moramo tamo zabiti barem jedan gol jer će nam tako biti puno lakše.

Dugo nije Dinamo igrao ovakvu utakmicu pred toliko suparničkih navijača, Benfica će to svoje domaće ozračje zasigurno htjeti iskoristiti da što prije zabije gol-dva?

- Da, da, ali pokazali smo mi već da smo spremni za takve izazove. Vjerujem u sebe, suigrače, stručni stožer i sve u klubu, a to je za samopouzdanje najbitnije.

Jeste li vi igrači međusobno odlučni da kapitalizirate tih 1-0 i prođete u četvrtfinale?

- Naravno! I jedva čekamo četvrtak, da dođe uzvrat. Svi smo sanjali igrati takve utakmice, za koje ni ne treba dodatna motivacija.

Dobili ste i poziv kosovskog izbornika za Dansku i Bugarsku, ovo su vam neprijeporno najljepši trenuci karijere?

- Ova sezona mi je doista bila najbitnija. Sudjelovao sam u velikom uspjehu Kosova koje je osvojilo svoju skupinu Lige nacija i u lipnju ćemo igrati za plasman na Euro, s Dinamom sam također bio prvi u skupini i sad se borim za ulazak u najboljih osam sa suigračima čiji je to također ogromni uspjeh.

Sigurno vam više nije žao što nije uspio ljetošnji transfer u Tursku?

- Bile su, da, neke ponude, ali nisu došle prave i vidite da je na kraju još bolje ispalo što sam ostao. Po onoj, nikad se ne zna - poručio je dobro raspoloženi Amir Rrahmani.

Linker
19. travanj 2024 01:22