Foto: Goran Mehkek / CROPIX
MLADI VEZNJAK

ON MOŽE BITI BJELIČINO IZNENAĐENJE ZA ČEHE I POVIJESNU UTAKMICU NA MAKSIMIRU 'Kada sam počinjao igrati nogomet sanjao sam ovakve utakmice!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. veljača 2019. 12:06

Prekrasno je bilo gledati Lovru Majera protiv Slavena Belupa. To je ona prava “desetka”, kako li samo taj mladić osjeća i čita igru. Kao da je neki iskusni, prekaljeni veznjak iako je u siječnju napunio tek 21 godinu. Posebno je impresivno kako svaku loptu odigra baš na vrijeme, nema tu kašnjenja u predaji lopte, ali nema niti nepotrebnog brzanja.

Dok je igrao u Lokomotivi, neki su znali kazati da je zaista sjajan, ali da ga treba vidjeti kad ga suparnici “prokuže”, kad shvate da mu ne smiju davati previše slobode. Jer tada spaja akcije, stvara igru. Upravo je to činio protiv Slavena Belupa. Nama se pak čini da će njega teško bilo tko “pročitati” jer je tehnički iznimno moćan, osjeća prostor, a ono što posebno upada u oči, a nije karakteristika takvih plemenitih igrača, Majer ne bježi od duela, dapače čak ih voli, a to ga čini iznimno otpornim na presing.

Zagreb, 100219.
Stadion u Maksimiru. 
Prijateljska utakmica GNK Dinamo - NK Sesvete.
Na fotografiji: Lovro Majer (10).
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Ne bježi niti od defenzive, često ćete ga vidjeti kako uklizava, no sasvim je jasno da je njegova posebna kvaliteta završno i ključno dodavanje. Naravno, Bjelica neće mijenjati sastav koji je do sada pokoravao Europu, ali budite sigurni, ako u četvrtak bude zbog čvrstih Čeha problema u organizaciji igre, ako Modri ne budu dolazili u prilike, ako se teško bude probijala obrana, na teren će - Lovro Majer. Bjelica ga sprema za ulogu igrača koji će za Čehe predstavljati iznenađenje.

- Spreman sam za Viktoriju ako me trener odluči gurnuti na travnjak. Protiv Slavena Belupa sam odigrao dobru utakmicu, kao i kompletna momčad. Baš sam jako sretan zbog toga. To je jedan od razloga zašto sam došao u Dinamo. Naporno sam radio da bih došao do ove razine i veselim se sljedećim utakmicama. Šteta što je onaj moj udarac završio na vratnici, da nije, priča bi onda bila još ljepša. Ali drugi put će ući - kaže nam Lovro.

Kako je on vidio Viktoriju u Plzenu?

- Zaslužili smo bolji rezultat. U prvom poluvremenu djelovali smo moćnije i bolje od njih. Držim da smo mi kvalitetnija momčad, a u četvrtak uz pomoć navijača možemo proći dalje. Točnije, vjerujem da ćemo se plasirati u osminu finala. Kad sam počinjao igrati nogomet, sanjao sam takve utakmice pred prepunim Maksimirom. Svi jedva čekamo utakmicu i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo još jedan povijesni uspjeh.

Ukoliko u četvrtak uđe u igru, bit će to njegova europska premijera.

- Tako sam puno radio da bih se vratio, jasno je da u meni gori želja i velika nada da u četvrtak zaigram pred punim Maksimirom - zaključio je Majer.

Linker
20. travanj 2024 13:24