CROPIX
EUROPSKA LIGA

OSIJEKOVA UTAKMICA GODINE Legenda sakrila sve što je mogla: 'Nijednu utakmicu nisu dali na livestream, napravili su sve da nas opstruiraju'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 12. srpanj 2017. 22:57

OSIJEK - LUZERN (ČETVRTAK, 20.45)

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica – Šorša, Škorić, Barać, Barišić – Mioč, Pušić – Grezda, Lopa, Bočkaj – Ejupi.

LUZERN (3-1-4-2): Omlin –Knežević, Arnold, Lustenberger – Kryeziu – Schneuwly, Custodio, Feka, Schurph – Itten, Rodriguez.

Suci: Marko Guida, Matteo Passeri, Ciro Carbone (Italija).

----------------------------------------------------------------------

Miris nogometa širi se Osijekom posljednjih dana. Prava mala euforija zahvatila je grad na Dravi uoči prvog susreta 2. pretkola Europske lige u kojem na Gradski vrt dolazi švicarski Luzern. Iako nije u rangu atenskog AEK-a, koji kao posljednja uglednija europska momčad gostovao na Gradskom vrtu u listopadu 2001. u sklopu 2. kola Kupa UEFA-e, Luzern se može svrstati odmah u red do momčadi poput AEK-a.

No, nisu Švicarci magnet koji privlači ljude na osječki stadion, već upravo domaći dečki u “bijelo-plavim” dresovima, koji polako, ali sigurno počinju kupovati povjerenje širih narodnih masa. Do sada je prodano oko 3500 godišnjih ulaznica, ali što je još važnije, sve je veći interes ljudi iz drugih slavonskih gradova, pa je Osijek na dobrom putu da vrati status slavonskog brenda. Momčad predvođena trenerom Zoranom Zekićem u srijedu nešto iza podneva otišla je po duševni mir u Beli Manastir, gdje će dočekati večerašnji ogled sa Švicarcima. Igrači su mu, kazao je Zekić, jako motivirani, ali ne i još do kraja opušteni.

- To je možda i dobro, jer smo ipak u početku sezone, pa zbog toga još nismo na nivou kakvom bismo željeli, ali ima i dobrih stvari koje ćemo pokazati protiv Luzerna - rekao je Zekić, koji je odustao od sastava s kojim je prošloga četvrtka izašao protiv Santa Colome.

- Oni igraju jedan sustav s kojim se mi ne susrećemo često u Hrvatskoj, pa smo malo modificirali svoj sastav i sustav. Nadam se da ćemo biti hrabri i pametni, a motivu ne treba pričati. Znam da publika očekuje napad, očekujem ga i ja, ali potrebna nam je stabilnost da se to ne pretvori u neko divljanje. Uglavnom, bit će jedna-dvije promjene, jer želimo u vezi imati agresivnije i brže igrače kako bismo se nametnuli u igri. Treba mi i trenutna inspiracija mojih igrača, da se ne boje izazova - rekao je Zekić, kojega smo pitali bi li ga protiv momčadi Markusa Babbela više zadovoljila pobjeda 2:1 ili remi 0:0.

- To je vrlo dobro pitanje, ali jako se teško snalazim s takvim odgovorima. Zadovoljila bi me pobjeda i normalno da ne primimo gol. Napravili smo sve unazad par mjeseci da igramo napadački nogomet, što je rizik, jer ostavljamo dosta prostora, ali mislim da je to jedini način da se momčad razvija u pravom smjeru.

Luzern se u pripremama igrao skrivača. Nijednu utakmicu nisu dali na live stream i napravili su sve, kako je rekao Zekić, “da nas opstruiraju”. No, njegovi pomoćnici su ih gledali u dva susreta u kojima su uvidjeli da je to odlična momčad s tek dvije promjene u odnosu na prošlu sezonu. Igraju dosta otvoreno, čime ostavljaju prostor kada se dižu prema naprijed.

- Imaju par pojedinaca koji su bili članovi Wolfsburga, HSV-a, Red Bulla..., ali bit će opasni koliko im mi dopustimo. Jako su dobri s trojicom veznjaka, koji znaju igrati, puno rotiraju, mijenjaju mjesta, traže dubinu. Zato je važno da se mi postavimo kao momčad sa stalnim pritiskom na njih tako da ne znaju koga će napadati. U svakom slučaju, pravi omjer snage vidjet će se tek nakon ove, prve utakmice - zaključio je Zekić.

Linker
22. travanj 2024 22:23