REUTERS/Heinz-Peter Bader
REAKCIJE TRENERA

OSJEČANI SU OSTALI NA KORAK OD SENZACIJE Zekić poručio: 'Emocije su mi pomiješane. Ponosan sam na svoje igrače. Sve je bilo u redu, osim sreće'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 25. kolovoz 2017. 02:16

Osijek je bio na korak od potpunog preokreta i čuda u St. Pöltenu. Pobijedio je Osijek 1:0 golom Bobana, ali zbog poraza 2:1 u Gradskom vrtu dalje je prošla bečka Austrija.

Nakon susreta oglasili su se treneri obaju sastava.

"Ponosan sam na svoje igrače. Sve je bilo u redu, osim sreće. Možemo sada pričati o prvoj utakmici i svemu što smo u njoj propustili, ali naš europski put bio je impresivan, uživali smo u tome svi u klubu i oko njega, a sada je kraj. Ne preostaje nam ništa drugo nego preorijentirati se na HNL od kojega živimo. Za ovakve utakmice treba nam više zrelosti i nadam se da je ovo samo početak naše europske priče. Čestitam Austriji na prolazu, želim im puno sreće. Emocije su mi pomiješane. Žao mi je što prema naprijed nismo ispoštivali neke taktičke stvari. Već sam sada počeo raditi na koncentraciji igrača za HNL. Život ide dalje, hvala Bogu momci su mladi i bit će još prilika. Ne smijemo si dozvoljavati luksuz da idemo prema dolje, nego isključivo prema gore", rekao je Osijekov trener Zoran Zekić.

S druge strane, Austrijin Thorsten Fink je rekao:

"Bitna utakmica. Jesmo izgubili, ali imali smo puno prilika da to drugačije riješimo. Osijek je pokazao da je jaka i karakterna momčad, koja zna što hoće. U prvih 15 minuta pokazali smo da imamo puno respekta prema gostima, ali smo u drugi dio ušli s pravom ambicijom da zabijemo gol. Ponosan sam na momčad, jer je Osijek pokušavao sve da prođe dalje, ali smo mi s posebnim dodirom to uspjeli eskivirati. Osijeku želim puno uspjeha u nacionalnom prvenstvu, a možda se nekada opet susretnemo. Mohammed je odigrao izvrsnu utakmicu, ali nismo mu dali neki poseban vitamin, nego se samo dobro osjećao pokraj Westermanna i osjetio moje povjerenje. Za Europsku ligu moramo se pojačati, ali to će ovisiti i o tome koje ćemo protivnike dobiti".


Goal HD - Austria Vienna (Aut) 0-1 Osijek... by footballtvvideos

Linker
16. travanj 2024 23:51