Foto: Boris Kovacev / CROPIX
VEĆ IMA PONUDE

OSTAJE LI BJELICA U DINAMU? Trener Modrih za SN progovorio o budućnosti i zabrinuo navijače: 'Vidjet ćemo hoću li ostati, imam ugovor, ali...'

NENAD BJELICA ZA SN Dinamov trener nakon čudesnog europskog rezultata Modrih logično je bio meta pitanja želi li s Modrima ponoviti priču ili otići na kraju povijesne sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. ožujak 2019. 09:03

Jedna lijepa priča bajkovitih obrisa je završena, svi oni koji vole Dinamo pitaju se može li se ponoviti iduće sezone. O tome smo jučer pričali s trenerom Nenadom Bjelicom na letu iz Lisabona za Zagreb.

- Zašto sve to ne bismo ponovili? To je zapravo obveza svih nas! Želimo još jači Dinamo, a probat ćemo se nagodinu eventualno plasirati u Ligu prvaka. Dakle, popeti se stepenicu više nego ove sezone. Ali i u tom natjecanju odigrati sličnu ulogu koju smo odigrali ove za nas uspješne europske sezone - kazao je trener Modrih Nenad Bjelica.

Bjelica je i prije bio poznato trenersko ime, stvarao ga je na drugim lokacijama, ali ovaj veliki europski uspjeh s Dinamom sigurno će mu otvoriti mnoga vrata. Gotovo smo sigurni da će dobiti bogate ponude, a neki naši dobro obaviješteni izvori tvrde da ih već ima.

Mnogo slobode u radu

Hoće li nakon ljeta ostati u Dinamu, hoće li ponovno jurišati na Europu ili će nakon ove sezone ipak otići iz Maksimira?

- O tome sad ne razmišljam. Imam ugovor s Dinamom, a što će biti stvarno ne znam! Hoću li ostati, vidjet ćemo kad završi sezona. Imam izlaznu klauzulu u ugovoru, to je fer i korektan odnos s klubom. Dobro se osjećam u Zagrebu, u Dinamu, ljudi me cijene, imam mnogo slobode u svome radu. Ta stvari nemaju cijenu. No ponavljam, vidjet ćemo, nikad se u životu ne zna što se može dogoditi - kazao je Bjelica.

Dakle, definitivni odgovor Bjelice o njegovu ostanku u Dinamu nismo dobili. Jest, ima ugovor s Dinamom, ali svima je jasno da je to samo obično slovo na papiru. Bjelica može otići, ako aktivira izlaznu klauzulu, nema nikoga tko ga može zadržati. Nema te sile koja bi trenera zadržala u bilo kojem klubu ako on želi otići. Zato u Maksimiru moraju poduzeti sve da zadrže Bjelicu, jer on je stvoritelj ovog čudesnog europskog rezultata, ova momčad njegovo je umjetničko djelo. Ukoliko mu nešto možebitno smeta, to se mora riješiti. Od Bjelice bismo željeli dobiti odgovor “da, sigurno i sljedeće sezone ostajem u Dinamu”. Jučer ga nismo dobili... A mnogo toga u Dinamu sljedeće sezone ovisi upravo o njegovu ostanku.

CIJELI INTERVJU S NENADOM BJELICOM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
24. travanj 2024 16:28